Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Το χιούμορ της κ. Λιάνας Κανέλλη


Διαβάζουμε στον τύπο ότι η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη σατιρίζει τα σχόλια για αλλαγή επικοινωνιακού μοντέλου στον Περισσό:


«Ενα άριστα επεξεργασμένο επικοινωνιακό σχέδιο, εικονοκλαστικό μάλιστα, το πρότεινα ήδη. Να κάνουμε μια μεταγραφή στην Ελλάδα της πρώτης ξαδέρφης της Κάρλα Μπρούνι κι ένα προξενιό της με τον αδελφό του Τζορτζ Κλούνεϊ. Το κόστος βαρύ αλλά υπάρχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως ΄΄οι φίλοι της αριστερής οδήγησης΄΄ που δέχτηκαν να βοηθήσουν. Το εναλλακτικό μου σενάριο είναι ο θεός Μαρτάκης για την ΚΝΕ και η θεά που φορούσε ως διάολος PRADA για τη θέση της Αλέκας. Τα σχέδια απερρίφθησαν παταγωδώς από τον Περισσό. Ευτυχώς!».

Η επιστράτευση του χιούμορ, για να δείξουμε ότι είμαστε άνετοι κι ότι δεν φοβόμαστε, είναι παλιά και δοκιμασμένη ταχτική, με τουλάχιστον όμως μία από τις εξής δύο προϋποθέσεις: Ή όντως να μην φοβάσαι ή όντως να έχεις χιούμορ.
Το χιούμορ της κ. Κανέλλη, πώς να το κάνουμε, είναι δεύτερο. Θυμίζει εκείνους τους ηθοποιούς που παίζουν ρόλους χωριάτη σε κωμωδία και μιλάν χωριάτικα, χωρίς οι ίδιοι να έχουν ζήσει ποτέ σε χωριό και να γνωρίζουν την ντοπιολαλιά του. Έτσι τα χωριάτικά τους φαίνονται από χιλιόμετρα μακριά πόσο ιμιτασιόν είναι και αντί για γέλιο βγάζουν γελοιότητα.
Έτσι φαντάζουν όλες αυτές οι προσπάθειες των αξιωματούχων του ΚΚΕ να μας πείσουν ότι δεν τους φοβίζουν τα τεκταινόμενα στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Ξέρουμε ότι στην Μέκκα της Ορθοδοξίας άρχισαν και διαβάζουν ευχέλαια και να ψέλνουν το «Υπερμάχω» για να ξορκίσουν το κακό.
Όσο κι αν προσπαθούν να το παίξουν άνετοι, η τρομοκρατία που τους κατέχει φαίνεται στα μάτια τους.
Μεγάλο ζόρι έχουν στον Περισσό, «το λένε τ’ αηδονάκια στα κλεισορέματα» για να θυμηθούμε και τον Μαλακάση, τώρα που είναι άνοιξη, άντε και οι καρακάξες, λέμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: