Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Κυβερνητικό πρόγραμμα, απλή αναλογική, κι όποιος αντέξει

René Magritte: Golconde

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για το δημοψήφισμα και την πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση, αντίστοιχα, καθώς και τις δηλώσεις Αλαβάνου που έγιναν (τις ατυχείς δηλώσεις είναι αλήθεια), ήρθε πιο ανάγλυφα στην επιφάνεια ο ανταγωνισμός μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΚΚΕ για την διεκδίκηση των ψηφοφόρων και του ειδικού βάρους του κάθε κόμματος στον χώρο της αντιπολίτευσης. Εν πολλοίς θεμιτά πράγματα όλα αυτά. Και η διεκδίκηση των ψηφοφόρων και η διεκδίκηση του ρόλου τους (των κομμάτων) στο πολιτικό σκηνικό και η ανάληψη πρωτοβουλιών, και οι αψιμαχίες, φραστικές και άλλες είναι μέσα στο παιχνίδι.
Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι το μεγάλο βήμα, και το πιο καθοριστικό, γι’ αυτόν που θέλει να ορίσει την ατζέντα στην πολιτική σκηνή. Το βήμα αυτό πρέπει να είναι η πρόταση για σύνθεση κοινού κυβερνητικού προγράμματος μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ) και παράλληλα η καθιέρωση της απλής αναλογικής, η οποία θα είναι και η «Λυδία λίθος» για την ειλικρίνεια των όποιων διακηρύξεων, από τον καθένα. Όποιος αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία θα προσφέρει υπηρεσίες και στον εαυτό του και στην χώρα.
Ο ΣΥΝ έχει κάθε λόγο να αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία. Και στο επίκεντρο των εξελίξεων θα τον φέρει και θα δείξει την ικανότητά του να παίξει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας καθορίζοντας τις εξελίξεις. Ο χρόνος είναι καλός και ο κόσμος είναι ώριμος να συνδράμει και να εγγυηθεί την κατεύθυνση των εξελίξεων αριστερότερα. Ας το τολμήσουν κι όποιος αντέξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: