Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Θαυμάστε τους, επιτέλους

Επί τέλους,
Οκτώ μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της αμαρτωλής «εκχώρησης» των 8.608 στρεμμάτων της περιοχής του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου στους businessmen της Μονής Βατοπεδίου, οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού Χαλκιδικής: Βαγιωνάς Γεώργιος και Φλωρίνης Αθηναίος, αφού εξύπνησαν από τον ύπνο τον βαθύ και τον μακάριο, κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή επικαλούμενοι την προστασία του συμφέροντος του δημοσίου και των κατοίκων της περιοχής.
Στην ερώτησή τους απαριθμούν τα γνωστά, που μήνες τώρα έθεσαν στην Βουλή των Ελλήνων και στα μέσα ενημέρωσης οι πολίτες του Δήμου και οι βουλευτές του ΣΥΝ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ (σε χαμηλότερους τόνους είναι αλήθεια για την ιστορία αυτού του κόμματος).
Αυτό που φωνάζει στην ερώτησή τους, είναι ότι έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία, κάτω από το βάρος της οργής των ίδιων των ψηφοφόρων τους, που διαπιστώνουν την κοροϊδία της κυβέρνησης της «σεμνότητας και της ταπεινότητας».
Όμως είναι πολύ αργά για κλάματα. Αυτοί οι δύο μπορούσαν, αν είχαν τον πόνο και το ανάστημα –κυρίως το ανάστημα- να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους και στην ώρα τους. Μπορούσαν να απειλήσουν με την άρση της εμπιστοσύνης τους στην κυβερνητική πλειοψηφία των 152 βουλευτών και τότε θα βλέπαμε τι θα επέλεγε ο Πρωθυπουργός και οι συν αυτώ λεγεωνάριοι: τους Κυπριοβατοπεδινούς businessmen, ή την επιβίωση της κυβέρνησής τους. Όλοι θα τους χειροκροτούσαν, γιατί το θέμα, στις ευρύτερές του διαστάσεις με τα 82.000 στρέμματα, αφορά την επιβίωση ολόκληρης της Χαλκιδικής, της οποίας τα συμφέροντα, υποτίθεται, εκφράζουν και εκπροσωπούν. Δεν το έπραξαν όμως και αντ’ αυτού υποβάλλουν καθυστερημένα ερωτήσεις.
Αλλά τι να πει κανείς: «τοιούτοι έπρεπαν ημίν αρχιερείς». Μήπως φρόντισαν τέσσερα χρόνια τώρα –μαζί με τον 3ο Πάπα Βασίλειο- για την επίλυση κανενός μεγάλου προβλήματος της Χαλκιδικής και του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου ειδικότερα; Μήπως –έστω- δρομολόγησαν μία κάποια λύση για τον δρόμο – καρμανιόλα Θεσσαλονίκης Ουρανούπολης; Μήπως φρόντισαν για την λειτουργία του πολυιατρείου της Ιερισσού που «χάσκει» χρόνια τώρα χωρίς γιατρούς και εξοπλισμό; Μήπως δρομολόγησαν τις μαρίνες; Μήπως έλυσαν το πρόβλημα με την απαγόρευση της προσέγγισης των ψαράδων μας στο Άγιο Όρος; Μήπως βοήθησαν στην επίλυση του προβλήματος των ΧΥΤΑ; Και άλλες πολλές και θλιβερές ανεπάρκειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: