Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Η περί πολιτισμού άποψη του Πρωθυπουργού

Σκηνές από το αριστούργημα της 7ης τέχνης: Ο βιασμός μιας μοναχής
Η Ελλάδα, ως γνωστό, παράγει πολιτισμό. Αυτό το λένε διάφοροι. Το λένε αυτοί που ξέρουν τον πολιτισμό, και τον Ελληνικό και τον παγκόσμιο. Το λένε όμως κι αυτοί που χαμπάρι δεν έχουν αλλά έτσι πρέπει να λένε για να κολακεύουν τις ιδεοληψίες της φυλής μας και την αρχαιοπληξία μας για ίδιον όφελος, και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί.
Το 2004 ο Πρωθυπουργός της χώρας ανέλαβε και το υπουργείο πολιτισμού για να συμβολίσει υποτίθεται την μεγάλη σημασία που δίνει η νέα κυβέρνηση στον πολιτισμό: ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο, πράγμα που δεν ξαναέγινε σ’ αυτή την χώρα.
Ανάμεσα στις πολλές πολιτιστικές πολιτικές που εξαγγέλθηκαν και εφαρμόστηκαν, ήταν και η τοποθέτηση –επί υπουργίας Κώστα Καραμανλή πάντα- στην θέση του Προέδρου του Μουσείου Κινηματογράφου, ο κ. Γιώργος Μυλωνάς, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Σκηνοθετών-Συγγραφέων και επί σειρά ετών μέλος των ΟΚΕ Πολιτιστικών Φορέων, εξωκοινοβουλευτικό μέλος του Τομέα Πολιτισμού της Ν.Δ.
Ο κ. Γιώργος Μυλωνάς, σκηνοθέτης και συνδικαλιστής, που ήταν και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, (ένας από τους τρεις εκπροσώπους της τέχνης στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ), είναι γνωστός από τις ταινίες: «Η γκομενάρα από το Μέτσοβο», «Ο βιασμός μιας μοναχής», «Ο άρχοντας της λιγούρας», «Εδώ και τώρα αγγούρια», «Ο παρθενοκυνηγός», «Πράσινα μπλε και κόκκινα καρύδια», «Ο παρθενοφάγος», «Αλάβιου Μήτσο», «Τζακ ο καβαλάρης», «Ο αγκαλίτσας λαγωνικό», «Ο αλήτης και ο μπάτσος», «Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν», «Ο καβαλάρης των FM stereo», «Φυλακές ανηλίκων», «Κορίτσια για τσίμπημα», «Και κλάμα στα σχολεία», «Ο σεξοκυνηγός», «Ο Κώτσος στην ΕΟΚ», «Ξεβράκωτος ρωμιός», «Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι», «Οι φανταρίνες», «I love you και τη σκότωσε», «Ερωτικό Τικ-Τακ», «Το μεγάλο πήδημα». «Ο Ράμπο από τα Τρίκαλα», «Η κόμπρα από τα Γιάννενα», «Η Μαντόνα απ’ τα Πετράλωνα», «Σ’ αγαπώ, στο τιμόνι που κρατάω», «Το’ πε, το’ πε ο παπαγάλος, είσαι κόκορας μεγάλος».
Ο κ. Γιώργος Μυλωνάς είναι επίσης και συγγραφέας, έγραψε το μυθιστόρημα: «Μέλι στο κορμί της».
Μετά από την απαρίθμηση όλων αυτών των πολιτιστικών άθλων, στο σύνθημα «σεμνά και ταπεινά» προστίθεται και το «ποιοτικά και αξιοκρατικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: