Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Η ΣΕΜΝΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΗ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Του Γιάννη Καλαιτζή από την Ελευθεροτυπία
Όταν η υποκρισία, η χυδαιότητα, ο χαβαλές, η συναλλαγή, το ψέμα, η ευτέλεια, το χρήμα, η αναξιοπρέπεια, παρελαύνουν καθημερινά από τον δημόσιο βίο της χώρας, από τις τηλεοράσεις μας, μπροστά στα μάτια των παιδιών μας, με την συμμετοχή και την βοήθεια παπάδων και πολιτικών, τότε μια κοινωνία εθίζεται και παιδαγωγείται στην ασχήμια και στον φασισμό της.
Δεν χρειάζεται να αναφερθούν ονόματα, το είδος αυτό των εκπομπών της κλειδαρότρυπας και των πρωταγωνιστών που συναγελάζονται σ'αυτές και πολλά είναι και γνωστά. Το είδος των κυβερνήσεων που τις ανέχθηκαν και τις εξέθρεψαν επίσης είναι πράγματα γνωστά. Το επερχόμενο στάδιο του ξεπεσμού μας είναι πλέον αναμενόμενο. Πορευόμαστε για το "ποιοτικό" και γενικευμένο άλμα της κοινωνίας προς την ανθρωποφαγία. Έτσι στρώσαμε, απαξάπαντες οι θεσμοί αυτής της κοινωνίας: Πολιτική, οικογένεια, σχολείο, εκκλησία, τηλεόραση και εφημερίδες, με λίγες, πολύ λίγες και μοναχικές ή μειονοτικές εξαιρέσεις. Κι όμως και "κρότος κτιστών και ήχος" ακουγόταν, όλα αυτά τα χρόνια από την εποχή της Αυριανής. Εμείς κάναμε πως δεν ακούγαμε πως δεν βλέπαμε τα τείχη που χτιζόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: