Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Άϊ σιχτίρ ρε σύντροφοι

Αναγνωρίζω ότι δεν είναι πολιτική τοποθέτηση, ούτε καν κριτική, το άϊ σιχτίρ, αλλά, στο θεό σας, τι άλλο μας έμεινε να πούμε με όλες αυτές τις γελοιότητες που βλέπουμε να γίνονται εδώ και πολύν καιρό στον ΣΥΝ. Μέχρι που πρέπει να φτάσει ο εξευτελισμός τους (και ο δικός μας); που άραγε βρίσκεται ο πάτος;
Δεν σέβονται τον κόσμο που τους τίμησε τόσα χρόνια (δεκαετίες ολόκληρες) και –αφού δεν τα καταφέρνουν- να αποσυρθούν σεμνά στο σπίτι τους; Ας μην ανησυχούν, η κοινωνία –και η αριστερά- θα επιβιώσουν χωρίς την αυθεντία τους. Τι ανικανότητα και τι έπαρση και τι αυταρέσκεια και τι κόμπλεξ έχουν συσσωρευμένα μέσα τους για να εξακολουθούν –μετά από τόσα που έγιναν- να γεννούν τόση ανοησία και μικρότητα, ταλαιπωρώντας τις ψυχούλες μας στην συσσίφεια αυτή πορεία;
Ποιος άραγε είναι ο λόγος που επιμένουν να ρευστοποιήσουν τον ΣΥΝ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν καταλαβαίνουν ότι το σκοινί –που είναι ήδη πολύ φθαρμένο- δεν θ’ αντέξει; Διαλύοντας τον ΣΥΝ, σε ποιόν προσφέρουν υπηρεσίες; Ποιος μπορεί να επιχειρηματολογήσει σοβαρά ότι δεν "δουλεύουν" για το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ αποδομώντας την ανανεωτική αριστερά; Μήπως νομίζουν ότι τους δίνουν άλλοθι και ότι μας πείθουν οι στείρες και ανέξοδες αντιπασοκικές κορώνες που το μόνο που καταφέρνουν είναι η απομόνωσή τους; Το ίδιο δεν κάνει και η Παπαρήγα με την Κανέλη;
Μήπως όμως μπορούν να απαντήσουν και στο ερώτημα:
Γιατί όλοι αυτοί που θέλουν να βρούν ένα κόμμα να διοχετεύονται δεν εντάσσονται στον ΣΥΝ; Ποιος τους το αρνήθηκε; Κι αν αυτό δεν τους αρέσει, γιατί θεωρούν ότι ο ΣΥΝ είναι πολύ light για την επαναστατικότητά τους, γιατί δεν προσπαθούν να κάνουν ένα κόμμα μεταξύ τους –όλες οι συνιστώσες- για να δουν και πόσο εύκολο είναι να συνυπάρξουν με την πανσπερμία αυτή προελεύσεων και των απόψεων; Ας κάνουν ένα κόμμα και ας συνεργαστούν με τον ΣΥΝ σε νέα βάση.
Μάλλον όμως είναι αργά και για τις ερωτήσεις και για τις απαντήσεις: "Les jeux sont faits, rien ne va plus".
Κοιμηθείτε εν ειρήνη σύντροφοι, δεν θα ταράξουμε τον ύπνο με τα επαναστατικά όνειρά σας. Ο κόσμος άλλωστε άρχισε να φεύγει, δεν μας αντέχει άλλο. Μην ανησυχείτε, θα σας απαλλάξουμε κι εμείς από την ενοχλητική παρουσία μας που σας έκανε να απολογείστε στους αντισυστημικούς –τι όρος κι αυτός;- συμμάχους σας, για τις δεξιές μας θέσεις.
Βρείτε άλλους. Άλλωστε για πολλά χρόνια, σας κουβαλήσαμε στις πλάτες μας και σας κάναμε αρχηγούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, επαγγελματικά στελέχη, δημάρχους, συμβούλους. Αρκετά εκμεταλλευτήκατε και την καλή μας πίστη και την καλή μας πρόθεση. Αρκετά υποτιμήσατε και την νοημοσύνη μας, δεν αντέχει άλλη υποτίμηση.
Πόσο αριστεροί και πόσο δημοκράτες είστε, όταν –μετά από όσα έγιναν- δεν νιώσατε την ανάγκη να προχωρήσετε σε ένα δημοκρατικό συνέδριο για να ακούσετε τον κόσμο που πληγώσατε; Αντ’ αυτού, προτιμάτε τις ανταλλαγές και τις συναλλαγές, τις συναγωγές και τις παρασυναγωγές, τις θεσούλες και το μαγαζάκι σας, γνήσιοι συνεχιστές των πιο «ένδοξων» περιόδων του κομμουνιστικού κινήματος.
Τραβήξτε μόνοι, τον "επαναστατικό" σας δρόμο, δεν θα σας ακολουθήσουμε.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ετσι ειναι τους βαρεθηκα ειλικρινα. να σε λενε εχθρο και συ να τους δινεις την συνδρομη σου τις εργατοωρες σου την ηρεμια σου στο βωμο της νεοσταλινικης ψυχοπαθολογιας που επεσε σαν μπορα πανω σ'αυτο το χωρο... αι σιχτιρ ηλιθιοι

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσύ έχεις φύγει καιρό πριν. Αυτό περίμενες για να το κάνεις; Βιάσου λίγο μόνο γιατί πλησιάζουν εκλογές. Μη προλάβει κανείς και σου πάρει τη θέση. Οσο για αυτόν που κλαίει για τις εργατοώρες του και τη συνδρομή του μη στενοχωριέται. Αν ειναι υπάλληλος θα τα πάρει πίσω από τις αυξήσεις του Γιωργάκη ενώ να είναι ελέυθερος επαγγελματίας θα βολευτεί και αυτός με την πράσινη ανάπτυξη. Απορώ όμως με τη χολή σου για μια διαδικασία που είναι σε συζήτηση. Εσύ ένας τόσο δημοκράτης πως γίνεται να αφαιρείς από τους άλλους το δικαίωμα να έχουν άποψη αλλά να πρέπει ντε και καλά να ασπαστούν τη δική σου.
Όσο για τα επαγγελματικά στελέχη του Δημάρχους βουλευτές και υπουργούς που κάναμε βάζοντας πλάτες τα τελευταία χρόνια άν κάνεις μια αναδρομή και βάλεις στο παζλ τη φωτογραφία τους θα δεις ότι η πλειοψηφία ανήκει σ αυτούς που φωνάζουν περισσότερο σήμερα. Αλλωστε η κατάσταση που υπάρχει σήμερα μόνο αυτούς ευνοεί που τους έλαχε να μιλούν για λογαριασμό μας. Γιατί λοιπόν να φοβόμαστε περισσότερων ανθρώπων; Γιατί τόσο μίσος και μικροψυχεία για αυτούς που μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη για κάποια ζητήματα. Εδώ δεν χωραει ο διαλογος. Μόνο με τους συστηματικούς και τους γραβατωμένους καταδεχόμαστε να μιλάμε.

ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

Ο ανώνυμος 5/12/09 8.33 είναι ακριβώς η λογική του νεοσταλινισμού. Ανωνυμία και ποδοσφαιρική χυδαιότητα. Κι άλλες φορές επεχείρησε να αποπατήσει στο blog (έτσι νομίζει ο καημένος). Αποδείξεις των ισχυρισμών μας προσφέρει. Αλλά όψιμος καθώς είναι στην "αριστερά", αυτά καταλαβαίνει, αυτά καταμαρτυράει. Τι να κάνουμε, είναι και θέμα γνώσης και θέμα αντίληψης και θέμα νοημοσύνης (συναισθηματικής και άλλης). Η δυσκολία του είναι (κρίνοντας εξ΄ιδίων τα αλλότρια) ότι δεν μπορεί να μας προσάψει θεσούλες, γι' αυτό τρελαίνεται. Το πρόβλημα με μερικούς βλέπετε, δεν είναι μόνον πολιτικό, είναι και κοινωνικό και πολιτισμικό. Ή χαφιέδες, ή χειροκροτητές.

Ανώνυμος είπε...

Το υβρεολόγιό σου δείχνει ποιός είναι νεοπαλαιο ή ότι άλλο γουστάρεις από σταλινικό ή ότι άλλο χαρακτηρισμό γουστάρεις. Εκνευρίζεσαι όταν δεν έχεις επιχειρήματα και εκεί χάνεις τη νουθεσία του καθηγητή και αρχίζεις το υβρεολόγιο. Δείχνεις έτσι το επιπεδό σου. Κάπου έχεις τη μ΄θγα και μυγιάζεσαι με τις θεσούλες γιατί εγώ αναφερόμουνα σε όσους βαζατε εσείς οι παλιοί πλάτη αφού εγώ είμαι πολύ νέος στην αριστερά. όπως λές. Όμως εγώ δεν διεκδικώ κανενα τίτλο ούτε πολύ ούτε λιγο αριστερού. Εσύ είσαι που έχεις τρελλαθεί να αποδείξεις την αριστεροσύνη σου και τους αγώνες σου. Εγώ πάντως οικολόγους δεν ψήφισα ποτε μου φωνάζοντας ότι είμαι αριστερός. Ψηφίζω αυτό που λέω ότι είμαι.
Ψηφίζω οικολόγους γιατί έτσι εκφράζομαι και έξω και χωρίς να εγκαλώ τους άλλους για τις λάθος επιλογές τους. Τι κακό είναι αυτό που σε βρήκε να θέλεις να αποδείξεις ότι είσαι κάτι που δεν είσαι.

ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

Άντε ρε ανώνυμε, έ ανώνυμε.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορεί ο ανώνυμος να μας πεί τι δουλειά κάνει και πως βιοπορίζεται; Έχω την υποψία, για να μην πω την βεβαιότητα, ότι άλλος τον ταίζει, γιαυτό και κρύβεται. Δεν τους νοιάζει η Αριστερά Γιώργο, η δυσκολία που έχουν στα δημοτικά πράγματα τους νοιάζει, και σου την χρεώνουν, οι ανίκανοι.

Ανώνυμος είπε...

Αν εννοεις Ανωνυμε το σχολιο της 4 Δεκεμβρη 10.21 εγω λοιπον ο Μικε δεν με ταισε ποτε κανεις δεν ειμαι Δ.Υ. ,υπηρετηςα την Αριστερα 30 χρονια και βαλε δεν ζητησα απο κανεναν ουτε ενα ποτηρι νερο. Μονο εδωσα οτι μπορουσα. Ειμαι μελος Ν.Ε. τουΣΥΝ και με εκτιμουν οι συντροφοι ολων των πλευρων. Φυσικα δεν υπηρξα ποτε επαγγελματικο στελεχος του χωρου ΠΟΤΕ . ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ? Ο ΠΟΥΑΡΩ Η Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟΝ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΕΝΤΟΝΑ ? ΜΙΚΕ [το ονομα μου, οχι ψευδωνυμο]

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο Ανώνυμος της 5-12-09 ώρα 4:15 μμ και απευθύνομαι στον Ανώνυμο της 4-12-09 ώρα 10:21 (μετέπειτα ΜΙΚΕ, 6-12-09 ώρα 9:33) για να διευκρινήσω ότι δεν απευθυνόμουνα σ'αυτόν, αλλά στον ανώνυμο της 5-12-09 ώρα 5:33.
Την ανωνυμία μου μέσα γαμώ.

Ανώνυμος είπε...

Εσένα ρε ανώνυμε της 05/12 και ώρα 4,15 ποιός σε ταίζει και κρύβεσαι. Αυτό γιατί εσύ το έθεσες σαν κτιτήριο της Ανωνυμίας.
Αν κάποιος μπήκε στο μυαλό σου λάθος έχεις γιατί ούτε εξαρτημένος επαγγελματικά είμαι ούτε και τα δημοτικά με ενδιαφέρουν.
Ούτως ή άλλως για το ποιόν των περισσοτέρων και τις προθέσεις του από αυτούς που ασχολούνται συμφωνώ με την άποψη του blog ότι δεν είναι ποτέ αγαθές όταν αποφασίζουν να ασχοληθούν.
Από τους ψηλικατζίδες που αρκούνται στο τζάμπα καφέ μέχρι τους πίσω από άλλα ονόματα εργολάβους.
Αν έχεις άποψη λοιπόν καλύτερα σχολίασε αυτά που λέω και όχι να λες μαλακίες.

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν με επεισες γιατι ειρωνευεσαι ''τις εργατοωρες μου'' , ευχομαι να ειναι και οι δικες σου τοσο ανιδιοτελεις και πολυχρονες στην Αριστερα. Το θαρρος να πεις ''πασο'' ειναι φαινεται πολυ βαρυ σ'εναν ανθρωπο που δεν ξερεις καν αλλα δεν πειραζει , ουτε ο πρωτος εισαι ουτε ο τελευταιος. mike

Unknown είπε...

ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΗ,
Εγω γιατι πιστευω χρονια τωρα,πολλααααααααα,πως οι Αριστεροι δεν φορεσαν ουτε φορουν κουκουλα!!!!!
Φοβαμαι πως πρεπει να σταματησουμε τις απαντησεις.
Αλλωστε μπορουν να εκτονωνονται διαφορετικα,δικαιωμα τους και δικαιωμα μας να μη τους ΠΑΜΕ.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΞΥΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

EΠΩΝΥΜΩΣ...
Οι διεργασίες στον χώρο γενικότερα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι έντονες. Δεν θα μπορούσε στη χώρα μας να είναι διαφορετικά. Ο δρόμος όμως που ακολουθείται εδώ ερκετά χρόνια είναι αδιέξοδος. Θα πρέπει κάποτε να ωριμάσουν οι συνθήκες δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού-πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων του ελληνικού λαού. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της Αριστεράς και σ΄αυτό θα πρέπει να παλαίψουμε.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
ΛΑΖΑΡΟΣ ΞΥΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ιερισσός, ο ανώνυμος που βρίζει μήπως είναι ο οικολόγος Θανασάκης του κάμπου;

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους ρε γιώργο ξεκαθάρισε τα πράγματα και πες αυτό που χρόνια τώρα πρέπει να πείς ότι δηλ. δεν έχεις καμία σχέση με τον ΣΥΝ και χάραξε τον δρόμο του ξυδόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

αι σιχτίρ ρε συμπολίτη

ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

Μπορεί να διαφωνείτε -ανώνυμοι- με τον Λάζαρο, αλλά ο Λάζαρος έχει την λεβεντιά και την παρησία να καταθέτει την άποψή του επωνύμως. Και μόνον γι αυτό, είμαι σαφώς κοντύτερα μαζί του, ακόμα κι αν διαφωνούμε σε άλλα ζητήματα της περιοχής ή στην κομματική μας επιλογή. Βλέπετε εσείς δηλώνετε ανωνύμως ότι θέλετε και εκ του ασφαλούς. Τι διαφορά έχετε από τους χαφιέδες και τα ερπετά; Καμμία.

kemanidis είπε...

Καλό είναι να θυμόμαστε ορισμένα πράγματα: Ο ΣΥΝ δημιουργήθηκε ως ανάγκη "απάντησης" στη μονολιθική - σταλινική Αριστερά, ακόμη και στην "εξω - συστημική". Ως ανάγκη να υπάρξει μια Αριστερά θέσεων, απόψεων, προγραμμάτων, συμμετοχής και όχι άρνησης, μεταρρυθμίσεων που θα ανακουφίζουν το λαό και όχι μόνον υποσχέσεων και επαγγελιών περί επανάστασης και ανατροπών, που θα ... έλθουν στη "δευτέρα παρουσία". Τα ιδρυτικά κείμενα αυτού του κόμματος, για μια τέτοια Αριστερά μιλούν.Ο Αλαβάνος και το Αριστερό Ρεύμα ήταν αυτοί, που ως "μετανοούσες Μαγδαληνές" έναντι του Κ.Κ.Ε. αποφάσισαν για την "αριστερή στροφή", τη "μεγάλη Αριστερά", (συμπεριλαμβανομένου και του Κ.Κ.Ε.).Αυτοί μίλησαν για ... "κυβέρνηση της Αριστεράς με επίκεντρο τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ" και άλλα τέτοια ηρωικά και... "πένθιμα". Τη στιγμή που η "γραμμή", η πολιτική πλατφόρμα που τους έδωσε την πλειοψηφία στο κόμμα έχει αποτύχει, δεν καταλαβαίνω το λόγο που τους επιτρέπει να συνεχίζουν. Αν αυτό δεν είναι "πραξικόπημα", αυθαιρεσία, ετσιθελισμός, (ονομάστε το όπως θέλετε), τότε τι στ' αλήθεια είναι; Δε χωρούν δικαιολογίες και οι "μομφές" για "δεξιά απόκλιση", πασοκολάγνους κλπ. είναι ανοησίες, που δεν προσφέρουν άλλοθι. Κανονικά, οι "επαναστάτες - αντισυστημικοί", έπρεπε να φύγουν και να ιδρύσουν νέο κόμμα, με όλους τους "εξωκοινοβουλευτικούς της Αριστεράς", που τελευταία ορέχτηκαν τα "αγαθά της αστικής, κοινοβουλευτική Δημοκρατίας". Εν τέλει, δεν μπορείτε να μας απαγορεύσετε... να σας αφήσουμε στην "επαναστατική" σας φαντασίωση και να έχουμε τις απόψεις μας!

ΛΑΖΑΡΟΣ ΞΥΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Προς 1:54
Αν έχεις κότσια να βάλεις το ομοματάκι σου, κάτω από το σχολιάκι σου και θα σου δώσω πληρωμένη απάντηση. Αλλά παριστάνεις την κοτούλα πίσω από την ανωνυμία. Αυτό που πιστεύω πολιτικά το ξέρει ολόκληρη η τοπική-και όχι μόνο-κοινωνία. Γνωρίζει τον πολιτικό μου χώρο. Είμαι ενεργό μέλος από το 1983 (μετά δηλαδή την απόλυσή μου απόν στρατό. Σήμερα μέλος της Δημοτικής Οργάνωσης Καλαμαριάς (που από τον Γραμματέα της σ. Νίκο Ζαχαριάδη, αλλά και από το Δημοτκό Συμβούλιο Καλαμαριάς), μπορείς να πάρεις πλροφορίες για την δράση μου και τις δραστηριότητές μου. ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.
Υποθέτω όμως, ότι το πρόβλημά σου πρέπει να έχει σχέση με τον Δήμο και τα όσα έγιναν την περασμενη τετραετία. Αν είναι αυτό, ε αϊ-σιχτίρ ανώνυμε...
ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΞΥΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

Αγαπητέ Κεμανίδη.
Πόσο δίκιο έχεις. Αυτά λέω και πράττω κι εγώ, πολύν καιρό τώρα. Όλοι αυτοί οι "κομουνισμένοι" του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να σταθούν κάλιστα μέσα στο ΚΚΕ και αυτό προσπαθούν να αποδείξουν, ότι είναι καλύτεροι (βλέπε αριστερότεροι) από το ΚΚΕ, τρομάρα στην αριστερά. Ντράπηκαν προς στιγμή για τον Σταλινισμό, αλλά τώρα ξεντράπηκαν και προχωρούν σε νέες δόξες. Κατά την άποψή μου, ο χώρος πνέει τα λοίσθια, καθώς και οι ανανεωτικοί (με τους οποίους συμφωνώ πολιτικά) για τις θεσούλες τους νοιάζονται πρωτίστως.