Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Άλλο ύδρευση, άλλο άρδευση!


Θα έχετε ακούσει και θα έχετε δει βέβαια, μια εκπομπή της τηλεόρασης του Sky με θέμα τους μεγάλους Έλληνες, ανά τους αιώνες, με τίτλο: «Μεγάλοι Έλληνες». Δεν θα μείνουμε στα αυτονόητα, ότι δηλαδή, το κανάλι κάνει το κομμάτι και την διαφήμισή του και ότι, στα πλαίσια αυτά, κολακεύει τα καλά αλλά και τα κακά της φυλής μας, όπως είναι η ελαφρότητα και η αρχαιολαγνεία χωρίς αρχαιογνωσία. Έτσι, στα πλαίσια αυτού του χαϊδέματος, εψήφισαν καμιά σαρανταριά χιλιάδες ενδιαφερόμενοι και "ανέδειξαν" τους 100 πιο μεγάλους Έλληνες, με σειρά αξιολογική, κατά την κρίση, την γνώση και τις αξίες τους, βέβαια. Είναι προφανές ότι, αυτός που ψήφισε για μεγαλύτερο Έλληνα τον Αριστοτέλη, δεν έχει την ίδια γνώση και την ίδια κλίμακα αξιών μ’ αυτόν που ψήφισε για μεγαλύτερο Έλληνα την Αλίκη Βουγιουκλάκη ή τον μακαρίτη αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Στο ίδιο τσουβάλι –προς αξιολόγηση και προς επιλογή- ο Μάνος Χατζιδάκης με τον Νίκο Γκάλη, ο Κ. Καβάφης με τον Θ. Ζαγοράκη, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος με τον Όμηρο και ο Αρχιμήδης με τον Χαρίλαο Φλωράκη. Επί το λαϊκότερο, η παροιμία: «πάτσ’ - πούτσ’, παπούτσ’».
Το ανόητο της υπόθεσης με τον ποδοσφαιρικό τρόπο της όλης διαδικασίας –δυστυχώς θέτει τα γνωστά ερωτήματα περί των αδυναμιών της δημοκρατίας.
Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις –οι οποίες δυστυχώς μένουν- και ανακυκλώνεται η εθνική μας ανοησία που αξιολογεί τον Κ. Καραμανλή, της αντιπαροχής και των εκλογών της βίας και νοθείας του ’61, σπουδαιότερο από τον Περικλή, του Παρθενώνα, της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και του Επιτάφιου. Έλεος ρε παιδιά. Άλλο ύδρευση, άλλο άρδευση!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O σπουδαιότερος Έλληνας !!!

Με ομόφωνη γνώμη πολλών Ελλήνων ρεαλιστών, ψηφίσαμε ως μεγαλύτερο και σπουδαιότερο Έλληνα, τον ΜΗΤΣΟ από την Δραπετσώνα που με το τρίκυκλο του και την σκύλα του την Ζβούρα να τον ακολουθεί από πίσω πιστά, οργώνει καθημερινά τα τελευταία πενήντα χρόνια τις συνοικίες του Πειραιά πουλώντας τις σαρδέλες του.
Την συγκεκριμένη απόφαση την πήραμε γιατί ο Μήτσος ο Σαρδέλας ή Μήτσος ο Τρίκυκλος, όπως τον αποκαλούν στον Πειραιά, δεν αποποιήθηκε ποτέ τις αρχές που του δίδαξε ο πατέρας του από τον οποίο κληρονόμησε το τρίκυκλο, φορτωμένο πάντα με σαρδέλες και αγορασμένες με μετρητά δικά του.
-Δεν κόβει ποτέ απόδειξη.
-Δεν κάνει δήλωση ΦΠΑ και εφορίας.
-Δεν έχει πάρει δάνεια από τράπεζες.
-Δεν χρωστάει σε κανέναν έμπορο.
-Δεν έχει μπει στην ζωή του σε εκκλησία.
-Δεν έχει μιλήσει/συναντήσει ποτέ πολιτικό.
-Δεν παίρνει σύνταξη κι ας είναι πλέον 78 ετών και την χώρα την επιβαρύνει μόνο αναπνέοντας τον αέρα της.
-Ταΐζει το σκυλί του μόνο με σαρδέλες που από ποιότητα και τιμή είναι οι καλύτερες της χώρας.
-Δεν έχει τίποτα στο όνομά του, ζει σε μία παράγκα χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Σαν γνήσιος οικονομολόγος, όταν τον συνέλαβαν
επειδή δεν έκοβε αποδείξεις και τον
καταδίκασαν σε έναν μήνα φυλακή με εξαγορά αυτός προτίμησε να μην πληρώσει, να ζήσει το μύθο του Κορυδαλλού και με την ευκαιρία να κοιτάξει λίγο την υγεία του, να τρώει και να πλένεται δωρεάν. Τότε ζητούσε από περιέργεια να μάθει πόσο στοιχίζουν οι αστυνομικοί, η φυλακή και οι δικαστές που ασχολούνται μαζί του και απάντηση δεν έπαιρνε από κανέναν. Προσπάθησε με αιτήσεις προς τα αρμόδια όργανα του κράτους, που του έγραφε κάθε μέρα ο Παλαιοκώστας, να πάρει μία λογική απάντηση. Τελικά τον έδιωξαν από την φυλακή για να μην μολύνει τους υπόλοιπους κρατουμένους και ξεκινήσουν να ζητούν και αυτοί απαντήσεις (ειδικά όσοι φυλακίζονται για χρέη στο δημόσιο, άνθρωποι πλήρωναν μια ζωή για να αμείβονται όλοι όσοι τους έχουν φυλακίσει).
Παρʼ όλα αυτά όμως, ακόμα κι αυτός ο τεράστιος Έλληνας δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρκετός για έναν τόσο βαρύγδουπο τίτλο μέσα από την κακόγουστη φάρσα που ετοιμάζουν εις βάρος του Ελληνικού λαού για να τον διαιρέσουν ακόμα περισσότερο. Ακόμα και ο μεγάλος Μητσάρας δεν θα έφτανε να χαρακτηριστεί με τον τίτλο του μεγαλύτερου Έλληνα « ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ » !! Απλούστατα γιατί ο Μητσάρας δεν ζούσε στην εποχή του Μεγαλέξανδρου για να συγκριθεί μαζί του, ούτε του Σωκράτη ούτε του Ίππαρχου ούτε του Αναξαγόρα. Επίσης γιατί ούτε και οι ίδιες οι εποχές του Μεγαλέξανδρου, του Καποδίστρια ή του Θαλή του Μιλήσιου μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους!
Γιʼ αυτό και μείς οι ρεαλιστές καταλήξαμε και επιμένουμε: ΜΗΤΣΟ και πάλι ΜΗΤΣΟ !!

www.kiparissi-rocks.org

Ανώνυμος είπε...

Με τα καινούργια αποτελέσματα, ο Καραμανλής σπουδαιότερος κι από τον Πλάτωνα. Άντε με το καλό να φάει και τον Αριστοτέλη. Η μαλακία του νεοέλληνα στο αποκορύφωμά της.

Ανώνυμος είπε...

Ομολογώ, δεν ήμουν σε αυτή την ιστοσελίδα εδώ και πολύ καιρό ... όμως ήταν μια άλλη χαρά για να δείτε Είναι ένα τόσο σημαντικό θέμα και αγνοείται από τόσους πολλούς, ακόμα και επαγγελματίες. Σας ευχαριστώ για να βοηθήσει την καλύτερη ενημέρωση των πιθανών θεμάτων.