Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Οι νεκροί δεν μιλούν

Κολάζ με τον Ριζοσπάστη της εποχής, την φωτογραφία με το κεφάλι του Άρη και ενός άλλου αντάρτη στην πλατεία των Τρικάλων και την αφίσα της ΚΝΕ

Εδώ και μερικές βδομάδες κυκλοφορεί μια αφίσα της ΚΝΕ με την γνωστή φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη καβάλα στ’ άλογό του και με την λεζάντα: «….αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι, πάντα είν’ ο ίδιος ο λαός….».
Ο στόχος είναι προφανής. Ποντάρουμε στην άγνοια, στο συναίσθημα και στον ρομαντισμό των νέων. Τα παιδιά που δεν ξέρουν την ιστορία, ή την ξέρουν κατά πως την έχει γραμμένη το ΚΚΕ, είναι εύκολο να θεωρήσουν δεδομένο ότι η αποκλειστική κληρονομιά του Άρη Βελουχιώτη ανήκει στο ΚΚΕ. Σου λέει, μέλος του κόμματος ήταν, πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, έδωσε τον αγώνα και την ζωή του για «λεύτερη πατρίδα», έχει γίνει μύθος στην συλλογική μας συνείδηση, ας τον εκμεταλλευτούμε.
Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι έτσι και καθώς οι νεκροί δεν μπορούν να μιλήσουν, το ΚΚΕ τολμάει και καπηλεύεται ακόμα και ανθρώπους –μέλη του- που τους οδήγησε στον θάνατο γιατί διαφώνησαν με την πολιτική του. Μια τέτοια τραγική περίπτωση –ίσως η τραγικότερη- υπήρξε ο Άρης. «Ούτε ψωμί, ούτε νερό, στον Μιζέρια (Θανάση Κλάρα ή Άρη Βελουχιώτη)» ήταν η διαταγή του κόμματος στα μέλη του. Προδότη τον ανέβαζε και τον κατέβαζε, μέχρι που κατάφερε να τον οδηγήσει, αποδεκατισμένο, στο στόμα των φασιστοσυμμοριών και στον θάνατο.
Τώρα τον έχει ξανακάνει ήρωα και προσπαθεί να πουλήσει στα ανυποψίαστα παιδιά τον ηρωισμό του, σαν δικό του ηρωισμό, αποκρύπτοντας την εγκληματική συμπεριφορά απέναντί του. Ο Άρης Βελουχιώτης, κληρονομιά της Παπαρήγα και της Κανέλη. Θρασύτητα, ξετσιπωσιά και υποκρισία.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΘΡΑΣΟΣ. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (!!!) ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΡΑ ΑΡΗ. ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΗ ΜΠΙΓΙΟΝΣΕ

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ είπε...

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ...
Όταν σου δηλώνει η Παπαρήγα, ότι θα έπρεπε να διατηρηθεί το Τείχος του Βερολίνου, είναι να γελάς ή να κλαίς???
Με τιμή
Ε Π Ι Κ Ο Υ Ρ Ο Σ

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

ΤΑ ΧΑΪΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ... ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΘΑ ΓΥΡΙΖΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ Η ΚΑΝΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ... Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ... ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ .. ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ...

Ανώνυμος είπε...

Τι θέλει να πει ο πρώτος ανώνυμος? Μήπως κατάλαβε κανείς?

Ανώνυμος είπε...

το ΚΚΕ καθαρισε τον ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

και η πολιτικη ΣΥΡΙΖΑ ειναι εκτος της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

Ανώνυμος είπε...

παιδια η ανεργια φουντωνει και οι αμοιβες πεφτουν. η πορηγουμενη γενια ειχε κατακτησει το 8ωρο και 5ημερο και εμεις παμε για απροσδιοριστες ωρες και ημερες εργασιας.
τα τελευταια 20 χρονια ξεπουληθηκε η ελλαδα για να καλυψουμε τα ελλείματα ελεγαν και να μειωσουμε το κακο κρατος που φορτωνε χρεη στις πλατες του λαου. αφου δεν εχουμε τι αλλο να πουλησουμε ανακαλυψαμε οτι το ελλειμα αυξηθηκε και πηγε στο 12,5. καλουμαστε παλι εμεις να πληρωσουμε αυτα που εφαγαν οι αλλοι ολα αυτα τα χρονια.
αυτα ειναι τα ζητηματα που πρεπει να ασχολειστε και οχι τις μαλακιες που γραφετε για παπαρηγα κλπ.