Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Βοήθεια. Ανέλαβε ξανά την πολιτική ευθύνη

Από την αρχή της λειτουργίας αυτού του blog είναι εμφανές το τι πιστεύει και τι πολιτικές προτιμήσεις έχει. Θα ήταν τουλάχιστον άκομψο να βγει και να καλέσει –παραμονές εκλογών- την υπερψήφιση του τάδε ή του δείνα κόμματος –ποιος θα μας ακούσει άλλωστε; Και σωστά. Εμείς αγωνιζόμαστε για την ελευθερία της άποψης και της έκφρασής της. Τα υπόλοιπα, μέχρι την ψήφο, είναι υπόθεση του καθενός.
Πιστεύουμε όμως ότι είναι καθήκον των πολιτών να τιμωρούν τους πολιτικούς –όλους του πολιτικούς- που αποδεικνύονται ψεύτες, απατεώνες ή ακόμα και κατώτεροι των περιστάσεων και των προσδοκιών του κόσμου. Τουλάχιστον αυτό πρέπει να γίνεται: η τιμωρία. Εάν ο πολίτης, δια της ψήφου του, τιμωρεί –ή επιβραβεύει- σίγουρα στον τόπο αυτό έχουμε κάποια ελπίδα να δούμε καλύτερη ποιότητα ανθρώπων να διαχειρίζεται τις τύχες μας.
Στην Αγγλία, του συντηρητισμού και της «γιαλαντζί» σοσιαλδημοκρατίας, σε τρεις μέρες παραιτήθηκαν τρεις υπουργοί και από ότι φαίνεται έπεται και συνέχεια. Άραγε πόσα έτη πολιτικού φωτός απέχει η Αγγλία από την χώρα μας; Προφανώς κι εκεί υπάρχουν λαμόγια και ψεύτες πολιτικοί και καρεκλοκένταυροι. Δεν είναι αποκλειστικό φαινόμενο της Ελλάδας και της Ανατολής. Η διαφορά εντοπίζεται στον κόσμο. Εκεί ο κόσμος φαίνεται να έχει άλλη ευαισθησία και άλλη αντιμετώπιση για το ψέμα και την απατεωνιά. Τιμωρεί αυστηρά και μόνον με την υποψία. Έτσι οι πολιτικοί δεν έχουν άλλον δρόμο από την παραίτηση. Εκεί όμως είναι Αγγλία. Εδώ εμείς έχουμε μόνο θλιβερά ρεκόρ. Πρόσφατα αναδειχθήκαμε τρίτη χώρα διεθνώς στην διαφθορά και στην διαπλοκή των πολιτικών μας. Μας ξεπερνούν μόνο κανα- δυό χώρες παγκοσμίως, τύπου Νιγηρίας ή Μπαγκλαντές. Κουράγιο πατριώτες, με τέτοια πολιτική χοντροπετσιά που έχουμε, ίσως του χρόνου αναδειχθούμε πρώτοι, αν συνεχίσουμε να ψηφίζουμε, όπως ψηφίζουμε, και οι πολιτικοί μας αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη, όπως την αναλαμβάνουν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πηγαίνοντας να ψηφίσω στο δημοτικό, είδα μια παρέα που εκπροσωπούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ιερισσό. Σκέφτηκα: Αυτοί δεν είναι σύντροφοί μου. Ποτέ δεν ήταν. Μπαίνω, ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ και βγαίνοντας τους ξανακοιτώ και επιβεβαιώνεται η πρότερη άποψη. Ελάχιστοι οι σύντροφοί μου στη Χαλκιδική και στην Ιερισσό κανένας.


Μουγκρέλο

ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

Αγαπητό Μουγκρέλο. Ο συγχωρεμένος ο Τσαρούχης είπε ότι στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Αυτό ισχύει βεβαίως και για την αριστερά και για τους αριστερούς, γι ατον κάθε ένα χωριστά. Πολιτική τοποθέτηση, κοινωνική συμπεριφορά και στάση, ήθος, επαγγελματική συμπεριφορά. Δυστυχώς είμαστε στην εποχή που τα ονόματα τα καπηλεύονται οι αποκλειστικές αντιπροσωπείες, στελεχωμένες με ανθρώπους που βλέποντάς τους να αναρωτιέσαι τι σχέση μπορεί να έχουν με την ουσία της αριστεράς -αρκετοί απ' αυτούς-και τι σχέση μπορεί να έχεις εσύ μ' αυτούς. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών χτύπησαν μεγάλες καμπάνες, αλλά καθώς ισχύει το "Νούς ορά και νούς ακούει" φοβάμαι ότι δεν θα ακούσουν πάλι τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Οι σύντροφοι συμπορεύονται στους αγώνες,όχι απαραίτητα στους, με την στενή έννοια, πολιτικούς. Αφού δεν συμμετέχεις σε κανάναν από αυτούς πώς μπορείς να γνωρίσεις (αναγνωρίσεις) τους συντρόφους σου;