Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

150 ηθικοί κι ένας ανήθικος;

Κυβερνητικά στελέχη επί το έργον

Το μαρτύριο της σταγόνας βιώνει η ΝΔ εδώ και πολύ καιρό. Λες και υπάρχει η Θεία Δίκη και τους τιμωρεί για τα ψέματα με τα οποία παραμύθιασαν τον κόσμο για να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους; Αν και το blog αυτό δεν πιστεύει στην μεταφυσική, είναι καμιά φορά που λες: ρε μπας και;
Οι νέοι που τους άκουγαν το 2004 και δεν είχαν μνήμες, απηυδησμένοι από τα λαμόγια και τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, έλεγαν: και γιατί όχι, να τους δοκιμάσουμε. Μίλησαν για την ηθική των πολιτικών (ποιοι; Οι Καραμανλήδες και οι Μητσοτάκηδες), μίλησαν για την επανίδρυση του κράτους (και επανίδρυσαν την αγροφυλακή). Ενεδύθησαν στολήν προβάτου, κατά πως λέει και ο Ματθαίος στο ευαγγέλιό του: «έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισί λύκοι άρπαγες» και ξεγέλασαν τον κόσμο. Κι ο κόσμος είχε τόσο σιχαθεί τους προηγούμενους που δεν ήθελε πολύ να πιστέψει και τους εμπιστεύτηκε.
Και μόλις έπιασαν την κυβέρνηση και τα πόστα, πέταξαν την στολή του προβάτου κι έμειναν, όπως ήταν από την φύση τους, λύκοι άρπαγες κι άρχισαν την παλιά καλή γνωστή τους τέχνη: το πλιάτσικο. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ξεπέρασαν τους Πασόκους σε επιδόσεις διαφθοράς.
Και φτάσαμε, 5 χρόνια τώρα, να μην περνάει μήνας που να μην έρχεται ένα σκάνδαλο στην φόρα. Κι ο κοσμάκης, από την μια κόβει το χέρι του κι από την άλλη αναρωτιέται που τέλος πάντων που σταματάει ο κατήφορος; Πού φτάνει ο πάτος; Οδηγείται απελπισμένος, από τον ένα πυλώνα του δικομματισμού στον άλλο, σαν πρόβατο επί σφαγή, ξέροντας ότι, ότι κι αν επιλέξει, λίγο καιρό μετά θα το μετανιώσει και θα βλαστημάει την ώρα και την στιγμή. Φαίνεται πως στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις δεν εκλέγονται, στην Ελλάδα αποπέμπονται κυβερνήσεις και αναγκαστικά έρχεται ο προηγούμενος, του οποίου τα άπλυτα ξεχάστηκαν στα χρόνια που πέρασαν, για να μηδενίσει το κοντέρ και να ξαναρχίσουμε από την αρχή, τα πολιτικά ψέματα, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
Αλήθεια, τι πρέπει να γίνει –πόσα σκάνδαλα ακόμα;- για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να δικάζονται οι κλέφτες και απατεώνες πολιτικοί, όπως οι κοινοί θνητοί; Πέρασαν 20 χρόνια από το σκάνδαλο Κοσκωτά και δόξα τω Θεώ ο νόμος περί κουκουλώματος εξακολουθεί να συντηρείται από τους εκάστοτε κυβερνητικούς, σε αγαστή συνεργασία με τους εν δυνάμει κυβερνητικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: