Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Με αγάπη για τον Λάκη και το τσαντήρι του


Το να καταθέτεις την ένστασή σου για τις εκπομπές του Λαζόπουλου, εν μέσω τέτοιας θεαματικότητας και δόξας, μάλλον φαντάζει περίεργο, και ξέρω πως πολλοί θα το σκεφτούν, γιατί οι πολλοί έχουν άλλη άποψη για το θέμα.
Από πότε όμως το μέγα πλήθος ήταν γράδο για την ποιότητα γενικώς και ειδικότερα γι’ αυτήν των θεαμάτων; Μάλλον να το υποψιαζόμαστε πρέπει.
Γιατί πλήθη συρρέουν σε όλα τα μαγαζιά με τις τραγουδίστριες «νταχτιρντί» της μιας χρήσης ή της χρήσης μέχρι που να κρεμάσουν τα μπαλκόνια και οι κώλοι. Το είπε ο συγχωρεμένος ο Ζαμπέτας, σε ανυποψίαστα χρόνια κι "έγραψε", για μια νοστιμούλα που ήθελε να γίνει τραγουδίστρια χωρίς τα προσόντα και έγινε προφήτης για τα «μουσικά» πράγματα στον τόπο μας: «Από φωνή, μουνί, κι’ από μουνί, φωνάρα».
Αυτά τα λίγα, έτσι, για να μην μας τρομοκρατούν τα νούμερα της τηλεθέασης και γιατί δεν είναι σκοπός μας, αυτή τη φορά, να τα βάλουμε με τα «μηδενικά» που γίνονται «νούμερα», στις οθόνες μας. Το έχουν φαίνεται τα χρόνια μας. Ίσως επανέλθουμε μιαν άλλη φορά για τις ασημαντότητες.
Ο λόγος επί του παρόντος είναι για τον Λαζόπουλο και το καταθέτουμε εξ’ αρχής: Περιμέναμε καλύτερη ποιότητα από το ταλέντο και την εξυπνάδα του:
Ένσταση 1η: Πολύ πλάκα του χαβαλέ και ευτελής εξυπνάδα της "κλανιάς". Όταν όμως διεκδικείς ρόλο εθνικού καθοδηγητή, πρέπει να σ’ ενδιαφέρει και η αισθητική του πράγματος, κι εδώ ο Λαζόπουλος πολλές φορές υστέρησε.
Ένσταση 2η: Γιατί ανακυκλώνει την ευτέλεια φιλοξενώντας την και τροφοδοτεί όλες τις ξανθές «καρακαλτάκες» στα πρωινά και τα μεσημεριανά των καναλιών;
Ένσταση 3η: Μέχρι πότε θα κρατάει ίσες αποστάσεις από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ; Τέσσερα χρόνια ΝΔ γιατί θα πρέπει κάθε φορά, όταν βοά το πανελλήνιο από τις επιδόσεις και τις ασχήμιες της, να βάζουμε και μια δόση του τύπου: Θυμηθείτε όμως και τι έκανε το ΠΑΣΟΚ μην τυχόν και αγανακτήσετε πολύ με την ΝΔ και τα ξεχάστε; Προς θεού δεν λέει ψέματα, έτσι είναι, αλλά φαίνεται ότι μάλλον το ΠΑΣΟΚ θέλει να εξακολουθήσει να ξεμπροστιάζει και για να μην γίνεται αντιληπτός, βάζει και μια δόση ΝΔ, κάτι σαν την «νόμιμη μοίρα» στις διαθήκες, για να μην προσβάλλονται από τους αδικημένους. Και επιπλέον, προσέξτε, ο Καραμανλής στο απυρόβλητο, σαν να μην έχει καμία ευθύνη για τον συρφετό. Ύποπτα πράματα.
Ένσταση 4η: Η αντίσταση που προτείνει μήπως είναι ισοπεδωτική; Μήπως υιοθετεί και ενθαρρύνει άκριτα, ακόμα και παράλογες συμπεριφορές ομάδων; Οι καταλήψεις –για παράδειγμα- των παιδιών στα σχολεία, πολλές φορές αδυνατίζουν και συκοφαντούν το μέσο της κατάληψης. Το αντιλαμβάνεται αυτό; το λαμβάνει υπ’ όψη του ή τον αφήνει αδιάφορο;
Ένσταση 5η: Υπάρχει ένας συγκεκριμένος πολιτικός χώρος που στέκει στο απυρόβλητο της κριτικής του κι αυτό είναι εμφανές. Δεν έχει άραγε να του προσάψει τίποτε; Ούτε για τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις στις εργατικές κινητοποιήσεις, ούτε για την περί δημοκρατίας αντίληψή του;
Ο Λαζόπουλος διεκδικεί ρόλο εθνικού καθοδηγητή. Το ίδιο πράγμα το έκανε παλιότερα κι ο Σαββόπουλος με τον δικό του τρόπο και μετά..... σιωπή. Αδιέξοδο, ωριμότητα, ή απλά καταφέραμε αυτό που θέλαμε; Δύσκολος ρόλος για έναν καλλιτέχνη όσο προικισμένος κι αν είναι και πολύ μεγάλη η ευθύνη του, ειδικά όταν έχει πέραση ο λόγος του. Οι αναλογίες και οι δόσεις έχουν τεράστια σημασία και για να μην χαλάσει το γλυκό και γίνει σούπα και για να μην παρεξηγούνται οι προθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: