Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Ο Εφιάλτης του Μητσοτάκη

Ο αριστερός φοιτητής Σωτήρης Πέτρουλας που δολοφονήθηκε στα Ιουλιανά του '65.

Μεγάλη προσπάθεια κάνει ο Κ. Μητσοτάκης, εδώ και πολλά χρόνια, να βγάλει από πάνω του τα προσωνύμια του Αποστάτη και του Εφιάλτη της Δημοκρατίας, τα οποία –σοφά- ο λαός μας του απέδωσε για τον ρόλο του στην αποστασία του ’65. Τι Συνέδρια δεν οργανώνει, τι Ομίλους δεν κατασκευάζει, τι Ιδρύματα με τ’ όνομά του δεν ιδρύει, όλα προς τον σκοπό αυτό, της αποκατάστασης και της αγιοποίησής του. Μάταια όμως όλα μάταια. Είναι τόσο βαθειά χαραγμένα στην ιστορική μνήμη των Ελλήνων, ο βίος και η πολιτεία του, που η εικόνα του θα αναπαράγεται από γενιά σε γενιά, όσο ακούγεται το όνομα Μητσοτάκης, και πάντα θα σημαίνει τον αποστάτη. Ίσως αργότερα, σε μελλούμενες γενιές, το όνομά του συμπεριληφθεί και σε κάποιο λεξικό τύπου Μπαμπινιώτη, για να δηλώνει –μεταφορικά- την αποστασία και την προδοσία, όπως έγινε με τον Εφιάλτη, μόνο που στην περίπτωση του Μητσοτάκη, θα σημαίνει και την περισσή θρασύτητα, την ξεδιαντροπιά, με την οποία επιδίδεται στην αθώωσή του και στον βιασμό της νοημοσύνης μας.
Μόνο σαν προσβολή στο δημόσιο αίσθημα ακούγονται οι ισχυρισμοί του και τα γραφόμενα στην σελίδα του Ιδρύματός του «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» στο Ίντερνετ, τα οποία και παραθέτουμε αφήνοντας σε σας τις περεταίρω σκέψεις και κρίσεις.

Αγαπητοί φίλοι,
Στη μακρά πολιτική μου διαδρομή είχα το προνόμιο να είμαι παρών σε κρίσιμες περιόδους της εθνικής μας ζωής. Για τη συμμετοχή μου στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου μας, δε διεκδικώ το αλάθητο και θα ήταν το τελευταίο που θα επιθυμούσα να κάνουν οι άλλοι για μένα. Η φροντίδα για την υστεροφημία μου δεν απετέλεσε ποτέ τμήμα της προσωπικής μου στρατηγικής.
Εκείνο που χαρακτήρισε την πολιτική μου δραστηριότητα ήταν το πάθος της συμμετοχής. Θεωρώ, ότι εμείς οι πολιτικοί, αυτό οφείλουμε στο λαό που υπηρετούμε. Με την αδειάλειπτη ενεργό συμμετοχή μας στα κοινά, να συμβάλλουμε στην υλοποίηση ενός οράματος, με ρεαλισμό, αλλά πάντοτε στη βάση κάποιων απαραβίαστων αρχών. Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στην αρμοδιότητα της Ιστορίας. Ας είναι οι μνήμες μας η δική μας συμβολή στην ιστορική έρευνα και στην αποκάλυψη της ιστορικής αλήθειας. Τα βιώματα των πολιτικών, δεν είναι προσωπική τους υπόθεση. Ανήκουν στο λαό και αποτελούν υλικό της ιστορικής έρευνας.
Η συστηματική ταξινόμηση, στο πλαίσιο του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης, όσων ντοκουμέντων αφορούν την πολιτική μου δράση που δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησής τους από τους ερευνητές, συνιστά μια σημαντική πρωτοβουλία. Θέλω να συγχαρώ εκείνους που την ανέλαβαν, απευθυνόμενος δε σε όσους επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης, θα επαναλάβω ότι: «Η Ιστορία δεν είναι απλά η μνήμη του παρελθόντος. Ερμηνεύει το παρόν και στοχεύει το μέλλον».
Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης


Εμείς θα σημειώσουμε μόνο το ατόπημα μερικών προσώπων της αριστεράς -και μη- που έσπευσαν με την παρουσία τους να προσδώσουν άλλοθι και σοβαρότητα στο συνέδριο αποκατάστασης του Μητσοτάκη. Τόση ελαφρότητα από τον Λ. Κύρκο τον Ν. Κωνσταντόπουλο, τον Ε. Βενιζέλο και τον Μ. Γλέζο, δεν την περιμέναμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: