Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Ένα σπουδαίο βιβλίο

Η αηδονόπιτα
Η περιήγηση ενός Αμερικανού φιλέλληνα στον κόσμο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και η μανική του προσήλωση στον αγώνα των λαών ενάντια στην απολυταρχία δίνουν αφορμή να ξεδιπλωθούν πέντε χρόνια πολέμου και ονείρων, από τον ξεσηκωμό της Μακεδονίας ώς τα βουνά του Ασπροπόταμου, της Ρούμελης κι από κεί στο έγκλειστο Μεσολόγγι.
Η «Αηδονόπιτα» είναι ένα μυθιστόρημα μιας μεγάλης περιπέτειας, που στις σελίδες του συναντάμε τον Νικόλαο Παπάφη, τον Κασομούλη, οπλαρχηγούς της Ρούμελης και του Ολύμπου, τον Μπάιρον, ακόμα και τον Ανώνυμο, τον συγγραφέα της «Ελληνικής Νομαρχίας».

Ο Ισίδωρος Ζουργός
Ο Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Σπούδασε παιδαγωγικά και από το 1988 εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος. Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Φράουστ". Ακολουθούν τα μυθιστορήματα: "Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού", "Στη σκιά της πεταλούδας", "Αποσπάσματα από το βιβλίο του Ωκεανού".
Από τους σημαντικώτερους έλληνες πεζογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: