Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ





Ιδού το ντοκουμέντο της ντροπής


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στον Δήμο Σταγείρων - Ακάνθου, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελληνικής (;) Επικράτειας, με το μέγα θέμα που ανέκυψε, της σκανδαλώδους παραχώρησης έκτασης 8.800 στρεμμάτων στην "Ιερά" Μονή Βατοπεδίου από την Κυβέρνηση Καραμανλή. Η έκταση αυτή δεν είναι η μοναδική που παραχωρήθηκε στους καλόγερους της Μονής καθώς ανακαλύπτονται πλήθος παράνομες και ανήθικες τέτοιες συναλλαγές Κυβέρνησης - καλόγερων, ανά την Επικράτεια.
Την έκταση αυτή οι καλόγεροι προτίθενται να την εκμεταλευτούν επιχειρηματικά (εκπληρώνοντας τα μοναχικά τους καθήκοντα) γιατί όπως είναι γνωστό για την σωτηρία της ψυχής χρειάζονται πολλά χρήματα.
Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2007, μετά από συλλογή υπογραφών της αντιπολίτευσης παρακαλώ, δεν προσήλθε κανείς από τους δύο (2) κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού, καθ' ότι στο σκάνδαλο είναι μπλεγμένοι και υπουργοί της κυβέρνησης οικογενειακώς.
Σε κάθε άλλη χώρα -έστω και τριτοκοσμική- με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, οι βουλευτές θα έπρεπε να απειλήσουν με ανάκληση της εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, αφού το θέμα είναι θέμα ζωής για την Χαλκιδική και τους κατοίκους της -και για τους ψηφοφόρους τους βέβαια. Ιδού, όποιος έχει ανάστημα άς το σηκώσει.
Σιγή ιχθύος κρατάν και όλα τα μεγάλα κανάλια της χώρας. Ίσως αν σπείρουμε χασίσια στην εν λόγω έκταση να έχουμε κάποια τύχη.
Σιγή ιχθύος και από τις εφημερίδες, με μία εξαίρεση -προσωρινή όμως- της Ελευθεροτυπίας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του Νομού, Γιάννης Δριβελέγκας μαζί με άλλους δέκα συναδέλφους του, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Αλέκος Αλαβάνος, Γιάννης Δραγασάκης, Τάσος Κουράκης, Ευαγγελία Αμανατίδου) έφεραν το θέμα στην βουλή και έπεται συνέχεια.
Το σκάνδαλο ξεκινάει από την εποχή των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, με χρυσόβουλα των οποίων οι καλόγεροι διεκδικούν τεράστιες εκτάσεις γης σε όλη την Ελλάδα. Οι μοναχοί βέβαια -επειδή πάντα τα είχαν καλά με όλες τις εξουσίες- εκμεταλλεύτηκαν και την τουρκοκρατία -για πατριωτισμούς θα μιλάμε τώρα;- και συνέχισαν την προσφιλή και αποδοτική τακτική του σφετερισμού και της οικιοποίησης εκτάσεων ανά την επικράτεια. Αυτοκράτορες, κατακτητές, βασιλιάδες, με όλους είχαν καλές σχέσεις, σε όλους προσέφεραν "υπηρεσίες" και από όλους ευνοήθηκαν. Σήμερα, εν δημοκρατία, έχουν εφεύρει την "τακτική του πνευματικού", η οποία αποδίδει σε υπουργούς. Εμείς βέβαια που "παροικούμε την Ιερουσαλήμ" δύσκολα πιστεύουμε ότι όλοι οι υπουργοί που τρέχουν στα μοναστήρια έχουν πνευματικές αναζητήσεις. Ξέρουμε και αποδεικνύεται κάθε τόσο και λιγάκι πως τα λεφτά είναι πολλά.
Όσοι ενδιαφέρονται για τις διαχρονικές επιδόσεις των καλογέρων, ας ανατρέξουν στο βιβλίο του Γιάννη Αποστολίδη με τίτλο: "Ακανθος, Ερισσός - Ιερισσός και Αγιορείτες" που εξέδωσε πριν μερικά χρόνια ο Δήμος Σταγείρων - Ακάνθου (και μπορούν να το προμηθευτούν από εκεί) για να διαπιστώσουν το τί υπέφερε η περιοχή από την παρουσία τους εδώ και μετά.

Σε προσεχή καταχώρηση θα έχουμε περισσότερα και αναλυτικώτερα στοιχεία για το σκάνδαλο.
Ιδού το μέγεθος της απληστίας του ράσου όπως φαίνεται γυμνό και χυδαίο στο έγγραφο που οι ίδιοι έστειλαν στις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμο και Νομαρχία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: