Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

«Ηρθε η στιγμή για συνάντηση ΠΑΣΟΚ-Αριστεράς»


24/11/2007
«Η συνύπαρξη ΠΑΣΟΚ - Αριστεράς είναι μια διαδικασία μακρά και δύσκολη. Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα για αυτό το νέο που η σημερινή στιγμή αναζητά», δηλώνει ο Λεωνίδας Κύρκος σε συνέντευξή του στα Νέα.
«Νομίζω πως έληξε η ιστορία με το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του και να ανακτήσει τον νικηφόρο του αέρα και την ικανότητά του να βάζει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Ηρθε η στιγμή για κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό. Και αυτό το καινούργιο δεν μπορεί να είναι παρά η διαμόρφωση ενός νέου σχήματος μέσα στο οποίο θα μπορέσουν τα δύο ρεύματα του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου να συνυπάρξουν», αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι με τον Γιώργο Παπανδρέου «υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις διαλόγου, αλλά δεν θα είναι εύκολο». Το πρόβλημα στη συνάντηση του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά, λέει ο κ. Κύρκος είναι από τη μία ο παραδοσιακός ηγεμονισμός, οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη η δυσπιστία και η ακαμψία και του χώρου της Αριστεράς, ο φόβος μήπως χάσουμε την πολιτική μας αυτονομία αν συναντηθούμε με έναν άλλο χώρο και μάλιστα μεγαλύτερο, όπως το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: