Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Τον υποψήφιο δήμαρχο πλαισιώνουν (από αριστερά προς τα δεξιά) ο Κώστας Γκοντίνος, η Θεοδώρα Χρυσούλη, ο Νίκος Σιδέρης και ο Ανδρέας Λαζανάς, υποψήφιοι Δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήμος Αριστοτέλη, 12 Οκτωβρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού στην Ιερισσό, η αναβληθείσα συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων και του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Ευθυμίου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Ευθυμίου ανακοίνωσε την κάθοδο της Κίνησης στις εκλογές, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.
Συγκεκριμένα ο Κώστας Ευθυμίου δήλωσε:
«Aπό την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ που αποτελείται από πολίτες που χρόνια τώρα από κοινού βρίσκονται σε διαρκή ενασχόληση με τα προβλήματα του τόπου μας προσπαθώντας να τα αναδείξουν και διεκδικώντας λύσεις ανακοινώνεται η κάθοδος στις επερχόμενες εκλογές βασισμένοι στις παρακάτω αρχές.
Όλοι που συμμετέχουμε στην κίνηση αυτή (μεγάλο μέρος των οποίων έγινε γνωστό από τις υπογραφές που αναρτήθηκαν στα μπλοκς) πιστεύουμε ότι τα του Δημου αφορούν όλους τους πολίτες που υφίστανται τις συνέπειές τους και όχι τους αυτόκλητους ΓΡΑΒΑΤΟΦΟΡΕΜΕΝΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ με τις ποικίλες επιδιώξεις.
Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώνουμε άποψη και αναπτύσσουμε δράσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας προσπαθώντας να καταστήσουμε κοινωνούς όσο γίνεται περισσότερους συμπολίτες μας.
Θεωρούμε ότι η Τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ και προσανατολισμένη στο κοινωνικό όφελος την προστασία και αναβάθμιση του δημόσιου λόγου και του δημόσιου συμφέροντος.
Απαιτούμε να νοιάζεται για τον τελευταίο δημότη, αλλά και από τον ίδιο να είναι υπεύθυνος kai ενεργός στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Θέλουμε η Τοπική αυτοδιοίκηση να είναι ικανή να διοικεί και όχι απλά να διαχειρίζεται
Να σχεδιάζει και να υλοποιεί
Να νοιάζεται για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής
Να υπερασπίζεται τον Δημόσιο πλούτο και τα συλλογικά αγαθά
Να ενισχύει την κοινωνική συνοχή
Ο νέος Δήμος Αριστοτέλη έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και προκοπής.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαχειριστούμε σωστά τα μεγάλα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε και που είναι η θάλασσα τα δάση και τα νερά μας η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας.
Αυτά από μόνα τους αποτελούν πηγή πλούτου οικονομικού αλλά και περιβαλλοντικού.
Η σωστή διαχείρισή τους σημαίνει ζωή και ανάπτυξη.
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Μας ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ 314.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΧΑΒΟΥΖΕΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΣΤΟΧΙΑ.
Θα είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος Δημόσιας περιουσίας σε κάθε κατεύθυνση στο όνομα θολών επενδυτικών δρασεων.
Ο πολιτισμός σε κάθε του μορφή θα είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας.
Στόχος μας θα είναι να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ και να καταστήσουμε συμμέτοχους τους νέους ανθρώπους που οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων τους οδήγησαν στο περιθώριο. Η Δημοτική μας κίνηση δεν έχει Προσωποκεντρική υπόσταση ούτε υπόκειται σε κομματικές δεσμεύσεις αλλά αποτελεί μία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ.
Στη βάση αυτή επιδιώκουμε να συναντηθούμε με όλους και όλες που έχουν εναλλακτική πρόταση και στόχευση για την ανάπτυξη και λειτουργία του Δήμου.
Ξεκίνησε με τεράστια προπαγάνδα από τα μέσα για την οικονομία που θα επιφέρει με τους εκατοντάδες αιρετούς να μένουν εκτός μισθοδοσίας. Δεν μίλησε όμως για τις απολύσεις και σε προσωπικό που θα εντείνουν το ήδη οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας. Δεν μίλησε για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων άλλα και πρόσθετων δαπανών στους Δήμους χωρίς αντίστοιχη μεταφορά πόρων. Δεν μίλησε για τους διπλασιασμούς των τελών που θα πρέπει να γίνουν για να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους. Αυτά και όλα πολλά που θα συζητηθούν στις επόμενες ημέρες μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τη δευτέρα των εκλογών θα πρέπει να έτοιμοι για συγκρούσεις με την κεντρική εξουσία για την υπεράσπιση των συμφερόντων αλλά και την επιβίωση θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙA ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΝΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΛΛΑ στις ΕΝΔΟΓΕΝΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
Μετά από επικοινωνία που είχαμε με συμπολίτες μας από όλο το νέο Δήμο και την αποδοχή που συναντήσαμε για τις θέσεις και τις απόψεις μας θεωρούμε ότι είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε στις εκλογες και να διεκδικήσουμε τη ψήφο. Παράλληλα να συμβάλλουμε ώστε να μπουν οι βάσεις για μία κοινωνία συμμετοχής και δράσης».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκοντίνος είναι ο καθοδηγητής του Ευθυμίου και της κίνησης, σαν γραμματέας του Συριζα που είναι. Πολύ ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ούτε το κόσοβο να ήταν. Ο Ευθυμίου μέχρι τώρα δήλωνε κουκουές, τώρα αλλαξε; είδε το φως το αληθινό φενεται.
Καμιά επιταγή θα μας σπάσει αν τον ψηφίσουμε; Αλλά με καλό επιτόκειο, μη μας πάρει το κεφάλι.
Βρε ούστ!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Το προσωπικό είναι πολιτικό" λέγαμε παλιότερα. Και το "προσωπικό" σου Κώστα μου απαξιώνει τόσο το νέο "πολιτικό" λουκ που θες να λανσάρεις, που δε φαντάζεσαι!
Το ενδιαφέρον σου για το περιβάλλον της περιοχής μας θυμίζει τόσο έντονα Σκάι που επίσης δε φαντάζεσαι.
Αλλά θα μου πεις ποιός έχασε την πολιτική ευθιξία να τη βρεις εσύ;
Όσο για τον τίμιο μεν, ανύπαρκτο ουσιαστικά δε, σύριζα Χαλκιδικής, λάθος μαλλιά βρήκε να πιαστεί. Πολύ λαδωμένα.
Κρίμα! Κι είναι τόσο καλός ο σκοπός!! και τόσο εντάξει τα άτομα που συμπαρίστανται!!! που δεν πάει το μυαλό τους ότι βοηθούν έναν καιροσκόπο αριβίστα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΚΙΑ ΒΡΕΕΕΕΕ! ΟΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΜΟΥΤΖΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙς ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ!!!!!!!! ΧΙΧΙΧΙΧΙΙΧΙΧ