Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Πρός αναποφάσιστους


Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παραπέμπει την βελτίωση της ζωής των πολιτών, στην ανατροπή του καπιταλισμού και στην επανεγκαθίδρυση του -πάλαι ποτέ- «υπαρκτού σοσιαλισμού», κάτι δηλαδή σαν την ουράνια βασιλεία των γραφών που θα κερδίσουν οι πιστοί χριστιανοί ορθόδοξοι –και μόνον αυτοί- (το ίδιο παραμύθι έχουν και οι κάθε είδους ορθόδοξοι των απανταχού δογμάτων).
Όταν έχεις μια τέτοια θεώρηση για τα εγκόσμια, είναι λογικό να μην βρίσκεις καμιά αξία στο ερώτημα: ποιος θα κυβερνήσει την χώρα και τους ιθαγενείς από Δευτέρα; Σου λέει: αφού δεν θα είμαι εγώ στην κυβέρνηση για να σας σώσω, τι με νοιάζει ποιος θα είναι, άλλωστε τι σημασία έχει; Όλοι οι άλλοι ίδιοι είναι, σαν εμένα δεν έχει, και δεν συνεργάζομαι και με κανέναν. Ή «υπαρκτός σοσιαλισμός», ή τίποτα. Τώρα αν τους ρωτήσεις γιατί αυτοί που «σώθηκαν» τότε με τον «υπαρκτό», δεν θέλουν να ξανακούσουν για τέτοια «σωτηρία», αρχίζουν εκείνα τα παπαδίστικα των μαρτύρων του Ιεχωβά, σε βγάζουν τρελό –και σένα και τους λαούς που δεν καταλαβαίνουν το συμφέρον τους- και παραδίνεσαι, σκεπτόμενος την ρήση -νομίζω- του καημένου του Μπέρναντ Σώ, πως «οι ηλίθιοι είναι αήττητοι». Μερικοί μιλάνε για πολιτική αναπηρία, αλλά τέλος πάντων.
Όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, αριστερόστροφες ή δεξιόστροφες, λένε ότι ενδιαφέρονται και για την καθημερινότητα των πολιτών και για το προσεχές αύριο, και λένε πως αν έχεις μια καλή κυβέρνηση –έστω και μέσα σ’ αυτό το σάπιο σύστημα- κάτι μπορεί αυτή να καταφέρει για την βελτίωση της χώρας και της ζωής μας. Στα πλαίσια αυτά, μιλάνε και για συνεννοήσεις μεταξύ τους, αλλά μάλλον μόνο για να είχαμε να λέγαμε. Δυστυχώς στην χώρα μας, με ευθύνη ΟΛΩΝ των πολιτικών δυνάμεων, δεν έχουμε αποκτήσει κουλτούρα συνεργασίας. Και η διαπαιδαγώγηση των πολιτών από τους πολιτικούς μας εκεί στοχεύει, στον διάλογο κωφών.
Με αυτά που γνωρίζουμε –από την μεταπολίτευση κι εδώ- τα εκλογικά συστήματα δίνουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις με ποσοστά από 40% και πάνω. Έτσι –κοινή συναινέσει- φτιάχτηκαν όλα τα εκλογικά συστήματα και –κοινή συναινέσει- εδραιώθηκε ο δικομματισμός με όλες τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες. Άρα, με την υπάρχουσα κατάσταση, για να κυβερνήσεις, πρέπει να σου δώσει ο λαός 40%. Αλλιώς, περίμενε, την βασιλεία των ουρανών.
Επειδή πιστεύουμε ότι εάν ο λαός δεν επιβάλει την ανατροπή αυτής της κατάστασης, τα πολιτικά μας κόμματα, από μόνα τους, δεν έχουν σκοπό να συζητήσουν σοβαρά και να συμφωνήσουν σε συνεργασίες, και το κακό θα συνεχίζεται έτσι ή κάπως έτσι, γι’ αυτό θεωρούμε ότι –δυστυχώς- πρώτα πρέπει να ωριμάσει ο λαός και να επιβάλλει στα κόμματα συνεργασίες. Κι αυτό θα γίνει με το να μην δώσει σε κανέναν αυτοδυναμία. Κι αυτό θα διασφαλιστεί εάν μπουν στην βουλή και τα έξι κόμματα –δηλαδή και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι. Τότε να δούμε τι παιχνίδι και τι ανάστημα έχει ο καθένας και αν αξίζει να υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου.
Γι’ αυτό λοιπόν, είναι ανάγκη να ψηφισθεί και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι. Οι αναποφάσιστοι έχουν τέτοιους ή παρόμοιους προβληματισμούς και θα πρέπει να ενισχύσουν αυτές τις δύο πολιτικές δυνάμεις -ανάλογα και με την καταγωγή τους- για να διασφαλισθεί η είσοδός τους στην βουλή και να αποτραπεί η αυτοδυναμία.
Επαναλαμβάνουμε, εάν γίνεται αποδεκτή η ανάλυσή μας ότι χρειάζεται, ως λαός, να αποκτήσουμε μια κουλτούρα συνεννόησης και συνεργασίας.

18 σχόλια:

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

...η μόνη μου ένσταση:..ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ & ΣΥΡΙΖΑ..και συχωρέστε με, αλλά η μόνη έγνοια των ...συνιστωσών είναι
.. ΝΑ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ..!!!
Πως γίνεται λοιπόν φίλε ΓΕΩΡΓΙΕ, να συζητήσω με κάποιον για μελλοντική συνεργασία, με σκοπό την κοινη διακυβέρνηση της χώρας, έστω ..πολύ μα πολύ..μελλοντικά, όταν το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς που τον συνθέτουν, δε θέλουν ούτε να ακούσουν κάτι τέτοιο..???

Ανώνυμος είπε...

Εύλογη απορία χωρίς (λογική) απάντηση.

SYN POLITIS STAGIRON AKANTHOU είπε...

Αγαπητοί φίλοι, συμπάσχοντες και μή συμπάσχοντες. Έχω την πεποίθηση ότι όποιος δεν συνεργαστεί -με δική του ευθύνη- θα το εισπράξει από τον κόσμο. Ο κόσμος πια δεν είναι κουτός. Δύσκολα έρχεται αλλά εύκολα φεύγει. Μετά τις εκλογές θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι. Οι βουλευτές του ΣΥΝ δεν θα είναι στρατιωτάκια που θα υπακούουν τον "σοφό αρχηγό". Έτσι νομίζω. Αρκεί να υπάρξουν.

Ανώνυμος είπε...

Καλοδεχούμενη η απάντηση και η αγαθή πρόθεση που την συνοδεύει. Όμως η επιστροφή δεν είναι τώρα δυνατή για όλους (ή τουλάχιστον για εμένα), λόγω της αναξιοπιστίας και των ολέθριων τακτικισμών που έχουν πια γίνει «δευτέρα φύσις» στο χώρο. Τελευταίο επεισόδιο, μετά την περίπτωση του Π.Κ. (και πολύ τραυματικό, πάλι για μένα) η υπόθεση Στάθη, «Ελευθεροτυπίας» κλπ. Ίσως στο μέλλον, όταν φανεί ότι σοβαρευτήκαμε λίγο. . .

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός όταν ρωτήσεις τους λαούς του πρώην υπαρκτού ούτε να ακούσουν δεν θέλουν. Φοβούνται μη τυχόν και γυρίσουν οι κομμουνιστές και χάσουν τους σημερινούς μισθούς των 150-200 ευρω τον μήνα με 10 ώρες εργασία την ημέρα και έξι ημέρες την εβδομάδα. Φοβούνται μη τυχόν και ξαναλειτουργήσει η παιδεία τους μη τυχόν και ξαναέχουν στοιχειώδη περίθαλψη. Γιατί λοιπόν να θελήσουν να στερηθούν τέτοιο παράδεισο; Χαζοί είναι; Να στερηθούν το δικαίωμα της εκπόρνευσης θυγατέρων, αδελφών. συζύγων κλπ προκειμένου νa επιβιώσουν; Να επιτρέψουν να λείψει η πρώτη ύλη από τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που έχουν δημιουργηθεί στις "ανεπτυγμένες " χώρες μας με θύματα αυτούς τους πληθυσμούς άνδρες και γυναίκες;
2.Που το είδες ότι τα εκλογικά νομοσχέδια όλα τα χρόνια γίνονται κοινή συναινέσει. Όλα τα χρόνια που "ανήκες" στην αριστερά δεν αντελήφθηκες ότι κεντρικό της σύνθημα ήταν η καθιέρωση της απλής αναλογικής σαν μόνιμο και πάγιο εκλογικό σύστημα γιατί έτσι θα μπορούσε να εκφραστεί σωστά η βούληση του λαού αλλά και θα μπορούσαν τα μεγάλα κόμματα να μπουν στην λογική των συνεργασιών προκειμένου να κυβερνήσουν. Ποιοι 'ήταν οι χειρότεροι πολέμιοι αυτού του εκλογικού συστήματος αν όχι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Η αριστερά ήταν που ψήφισε με πλειοψηφία, και όχι κοινή συναινέσει, 17 εκλογικά συστήματα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα ή τα δύο κυρίαρχα κόμματα; Γιατί λοιπόν κατηγορείς την αριστερά ότι δεν δέχεται συνεργασίες και όχι τους δύο κυρίαρχους που με τη βοήθεια των ΜΜΕ συντηρούν την κατάσταση αυτή. Πότε το ΠΑΣΟΚ ζήτησε συνεργασία καταθέτοντας μία πλατφόρμα θέσεων και προτάσεων για συζήτηση και δέχτηκε την άρνηση; Ποτέ. Πάντα έλεγε προεκλογικά και ψαρεύοντας σε θολά νερά ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.
Είναι περίεργο πως μέσα από το κείμενό σου αθωώνεις τα δύο μεγάλα κόμματα και όλα τα κακά τα χρεώνεις στην αριστερά. Λες και όλα τα χρόνια αυτά κυβερνούσε η αριστερά και όχι το ΠΑΣΟΚ και Η Ν.Δ. Είναι περίεργο που σε όλα σου τα κείμενα μόνιμος στόχος σου είναι η αριστερά όλων των αποχρώσεων. Αυτή φταίει για όλα όσα μας βρήκαν. Αυτό εσύ το θεωρείς αριστερή στάση και θέση.
Περίεργη είναι και η ξαφνική σου λατρεία για τους πράσινους. Τους εξισώνεις με την αριστερά. Εξισώνεις έναν χώρο με ιστορία και δράση με ένα μόρφωμα κατασκευασμένο από τα ΜΜΕ χωρίς θέσεις και χωρίς αρχές. Συμφωνείς με τη θέση που εξέφρασαν ότι θα συνεργαστούν με οποιονδήποτε Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ.
Συμφωνείς ότι είναι ένα κομμάτι του κινήματος πρασίνων της Ευρώπης όταν όπου συγκυβέρνησαν συντάχθηκαν πλήρως με τις κυρίαρχες δυνάμεις. Είδες πουθενά ίχνη πράσινης ανάπτυξης και παρέμβασης. Πράσινος δεν ήταν ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας (fisler) όταν βομβάρδιζε τη Γιουγκοσλαβία με πράσινες βόμβες απεμπλουτισμένου Ουράνιου; Ti έκαναν οι υπόλοιποι πράσινοι Ευρωπαίοι. Έκαναν την πάπια ή όχι; Τέτοια συνεργασία ονειρεύεσαι; αυτό το θεωρείς αριστερή θέση και στάση;

Ανώνυμος είπε...

[“A Free World”]

[Russia Today] 10 January, 2009, 13:30

“On January 8th Joseph wrote: We in England have the best method ,the rich control the media ,and they get their adoring servants to fill the masses heads with garbagge all their lives., now that is the clever way to indoctrinate the masses. My Reply: Joseph, you can't hog all the credit for the U.K.! The American "free press" deserves some credit, too!! All the mainstream newspapers, magazines, television stations, and radio stations are owned and controlled by the rich. The news is presented to support the class interests of the wealthy. This means ommissions, twisting facts, and outright lies are normal for the news media in their brainwashing of the American public. Mikhail”

Ανώνυμος Ν. Επωνύμου

Ανώνυμος είπε...

«Καημένος», όντως ο Μπέρναρντ Σω, στον οποίο αναφέρεσθε. Ο Άνγκους Γουίλσον (ο επίσημος απολογητής του Κίπλινγκ!!), τον «καταδίκασε» για «σταλινισμό». . .

SYN POLITIS STAGIRON AKANTHOU είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε
20 Σεπτέμβριος 2009 10:46 πμ
Το "καημένος" στον Μπερνταντ Σώ προφανώς έχει την έννοια του τι θα τράβηξε ο καημένος από τους ηλίθιους για να καταλήξει στο εν λόγω συμπέρασμα. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν τα ξέρω, ούτε είναι ο Μπέρναντ Σώ σκοπός των γραφομένων μου. Η ρήση περί ηλιθίων είναι.

Αγαπητέ ανώνυμε
20 Σεπτέμβριος 2009 9:10 πμ
Προφανώς και δεν εννοώ ότι η Αριστερά συναινούσε στα καλπονοθευτικά συστήματα. Η αναφορά μου είναι για τα κόμματα του δικοματισμού και είναι τόσο φανερό και δεδομένο αυτό, στις συνειδήσεις όλων, που νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το κάνεις πιό συγκεκριμένο, γράφοντας. Ίσως γι' αυτό να εξέλαβες την αναφορά μου αιχμή και προς την αριστερά.
Για τα άλλα που λές είναι ακριβώς η επιβεβαίωση των επιχειρημάτων μου.
1)Τα βάζω με την αριστερά γιατί αυτή με πονάει, όσο αν εσύ και οι όμοιοί σου δεν μου το επιτρέπετε.
2) Η εκπόρνευση των λαών συνεχίστηκε και επί υπαρκτού.
3) Εάν σου είναι εύκολο να μου αποδίδεις ότι ρίχνω την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας στην αριστερά, τότε ούτε με παρακολουθείς, ούτε με καταλαβαίνεις. Η ευθύνη που της αποδίδω είναι ότι δεν στάθηκε ικανή και επαρκής να τους "χαλάσει την σούπα", όταν της δόθηκε η ευκαιρία.
4)Δίνεις πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και μάλιστα ανωνύμως. Πολύ αριστερό και λεβέντικο.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς επειδή η ρήση είναι περί ηλιθίων εξηγώ τι τράβηξε ο καημένος από ποιους ηλιθίους. Δεν είναι κακό να μαθαίνει κανείς. Αν πάντως έκανα κατάχρηση χώρου ζητώ την κατανόησή σας. Είναι οι μέρες βλέπετε.

Ανώνυμος 10:46

Ανώνυμος είπε...

Με αυτά που γνωρίζουμε –από την μεταπολίτευση κι εδώ- τα εκλογικά συστήματα δίνουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις με ποσοστά από 40% και πάνω. Έτσι –κοινή συναινέσει- φτιάχτηκαν όλα τα εκλογικά συστήματα και –κοινή συναινέσει- εδραιώθηκε ο δικομματισμός με όλες τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.
Επειδή τα Ελληνικά σου είναι πολύ καλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να πιστέψουμε ότι με το παραπάνω κείμενο αναφέρεσαι μόνο στα δύο κόμματα.
Κανείς δεν μπορεί να σου απαγορεύσει ή να σου επιτρέψει να πονάς για κάτι μόνος σου το επιλέγεις.
Η εκπόρνευση των λαών δεν μπορεί να συνεχίστηκε και επί υπαρκτού αφού ο υπαρκτός προηγήθηκε της σημερινής κατάστασης. Αν εννοείς ότι και τότε και σήμερα είναι το ίδιο τότε μάλλον βλέπεις και ερνημεύεις τα πράγματα κατά πως θέλεις.
Το συμπέρασμα για το τι φταίει όπως απορρέει από τις τοποθετήσεις σου τους τελευταίους μήνες δεν είναι μόνο δικό μου. Και άλλοι στο έχουν επισημάνει αλλα αποφεύγεις επιμελώς να απαντήσεις. Ισως δεν τους θεωρείς ομοίους μου.

SYN POLITIS STAGIRON AKANTHOU είπε...

20 Σεπτέμβριος 2009 12:33 μμ
Η ύστατη αξία της αριστεράς είναι η ονομαστική ευθύνη των λόγων μας. Αυτοί που διαφωνούν, όπως είδες, γράφουν ποιοί είναι και πολλοί είναι φίλοι μου. Εσύ δυστυχώς προσπαθείς να εντυπωσιάσεις κρυπτόμενος. Στα καθεστώτα του υπαρκτού που ονειρεύεσαι και υποστηρίζεις, θα εύρισκες εύκολα την γνωστή δουλειά να κάνεις. Σου συνιστώ να δείς το φίλμ: "Οι ζωές των άλλων"

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι ότι δεν απαντάς ούτε στους φίλους σου ούτε στους μη φίλους σου. Οταν πρέπει κάτι να πεις βρίζεις και νομίζεις ότι χαρακτηρίζεις. Δυστυχώς ο Σταλινισμός που με τόση απλοχεριά τον μοιράζεις δεξιά και αριστερά είναι ριζωμένος βαθειά μέσα σου μέχρι το μεδούλι. Οσο για τη δουλειά που υπενίσεσαι ότι θα μπορούσα να κάνω εσύ τουλάχιστον δεν χρειάζεται να περιμένεις τον υπαρκτό. Τα ίδια και χειρότερα έκανες και στον ανύπαρκτο. Θα θυμάσαι βέβαια τα Γκαιπελίστικα σπότ στο RTI που επιμελήθηκες προεκλογικά καθώς και την Ρωμαικού τύπου φιέστα που οργάνωσες και συμμετείχες πριν τις δημοτικές εκλογές.
Αν τη συμμετοχή της Αριστεράς σε σχήματα συνεργασίας και διακυβέρνησης την εννοείς όπως τη δική σου συνεργασία και συμμετοχή τότε χίλιες φορές προτιμότερη η θέση του ΚΚΕ.

SYN POLITIS STAGIRON AKANTHOU είπε...

Άντε μπράβο, για να καταλάβουμε τι σε πονάει. Όι συνεργασίες μου και οι απόψεις μου ήταν και είναι πάντα πάνω στο τραπέζι. Σωστές ή λάθος, κρίνονται, επικροτούνται ή κατακρίνονται. Όμως πάντα είχα και έχω το θάρρος της γνώμης μου. Εσύ μπορείς να πείς με ποιόν συνεργάστηκες, ή ποιός είσαι; Σου έγραψα κι άλλη φορά πως αν τολμήσεις να μιλήσεις επωνύμως, θα γελάσουν πολλοί, γι' αυτό και κρύβεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ποιος είναι ο Ανώνυμος με τον οποίο φιλονικείτε, ούτε εσάς γνωρίζω. Είπα κι εγώ να κάνω μια βόλτα στα ιστολόγια και πέφτω στην περίπτωση ενός που συνεχώς παρακάμπτει την επιχειρηματολογία τού άλλου, προσπαθώντας να τον «ενοχοποιήσει» ότι είναι (ο άλλος) σταλινικός και δεν συμμαζεύεται… Στη Ρητορική αυτό λέγεται Argumentum ad Hominem, και είναι μια από τις χειρότερες μορφές προπαγανδιστικού λόγου. Δεν αντιμάχεται το επιχείρημα αλλά τον φορέα του. Είναι πολύ διαδεδομένη στα πλαίσια του Νεομακαρθισμού που επιστρέφει ακάθεκτος. Αυτά βλέπω, αυτά λέω. Μπορεί να «μου την πείτε» κι εμένα, επειδή είμαι Ανώνυμος ή επειδή δεν συμφωνείτε με αυτά που λέω. . Αλλά γι’ αυτό υποτίθεται ότι έχετε ένα δημόσιο βήμα –για ν’ ακούτε και απόψεις αντίθετες από τις δικές σας, ακόμη και μομφές, έστω και ανώνυμες.

Unknown είπε...

Αντί σχολίου παραθέτω αποσπάσματα από συνέντευξη Μάκη Μαίλη στην Ελευθεροτυπία 16/9/2009.
Δημοσιογράφος:Γιατί όχι συνεργασία ΠΑΣΟΚ,κομμάτων Αριστεράς και Οικολόγων σε συγκεκριμένα κρίσιμα ζητήματα;
Μαίλης:Διότι υπάρχουν αντίθετες στρατηγικές ανάμεσα στο ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα.Το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ συμπλέουν. Ας κάνουν και κυβέρνηση.
Δημοσιογράφος: Σε τι εξυπηρετεί τους εργαζόμενους και τη χώρα η λογική του ΚΚΕ εξουσία στο κόμμα μας ή τίποτα;
Μαίλης:Λέμε λαική εξουσία.Ή αυτή θα εγκαθιδρυθεί από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της (προφανώς εννοεί το ΠΑΜΕ την Κίνηση Ειρήνης που ελέγχει κανένα απίθανο αγροτικό κόμμα που θα φτιάξει κλπ)ή θα συνεχίζεται η σημερινή εξουσία του κεφαλαίου.
Δημοσιογράφος:Σε ποιά περίπτωση θα μετείχε το ΚΚΕ σε κυβέρνηση συνεργασίας;
Μαίλης:Στην κυβέρνηση της λαικής εξουσίας.
Δημοσιογράφος:Ποιό είναι το θέμα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση;
Μαίλης:Σημασία έχει η γενική γραμμή που καθορίζει τα πάντα.Για την κυβέρνηση που θα σχηματισθεί η γραμμή είναι χαραγμένη.Επομένως, κανένα θέμα δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί θετικά για το λαό.
Γιώργος Μπακιρτζής

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος , 21 Σεπτέμβριος 2009 2:54 πμ

Αν το εννοείτε αυτό ως απάντηση σε μένα, δεν είναι…. Πάλι πετάτε την μπάλα στις κερκίδες… Όχι ότι πειράζει βέβαια. Με τιμά η προσπάθεια.

SYN POLITIS STAGIRON AKANTHOU είπε...

Αγαπητέ Γιώργο
Όπως βλέπεις, ο ανώνυμος τύπος, το γυρίζει όπως θέλει, γιατί ούτε θέσεις έχει και βέβαια ούτε ο διάλογος τον ενδιαφέρει. Ούτε με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι, ούτε με το ΚΚΕ είναι. Απλά είναι εναντίον μου, αυτή είναι η πιό προφανής "ιδεολογία" του. Τα έχει δε μαζί μου για την στάση μου στα Δημοτικά πράγματα. Προφανώς πρόκειται για κάποιον δεξιό που φοράει μάσκα "αριστερού" για να τον "πέρνουμε στα σοβαρά". Γι' αυτό και δεν τολμάει να μιλήσει επωνύμως, γιατί αν αποκαλύψει το πρόσωπό του, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Ξέρεις εσύ κανέναν αριστερό -οποασδήποτε απόχρωσης- που κρύβεται; Το πιθανότερο, είναι παρατρεχάμενος του Πάπα του βουλευτή.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.