Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας


Στις αρχές Οκτωβρίου

Προτείνει να δώσουν τα απλά μέλη τη λύση στα εσωκομματικά προβλήματα.
Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, στις αρχές Οκτωβρίου, για την πολιτική ανασυγκρότηση του Συνασπισμού και την οργανωτική ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επιχειρεί μ' αυτόν τον τρόπο να κόψει το γόρδιο δεσμό της εσωστρέφειας και να εξασφαλίσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του από την κομματική βάση.
Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε προβληματική την εικόνα που παρουσιάζει η Αριστερά, από την επομένη των ευρωεκλογών και σημείωσε ότι το κατώτερο των προσδοκιών αποτέλεσμα έδωσε την αφορμή να τεθούν όλα υπό αμφισβήτηση: "Η πολιτική μας γραμμή, η ηγεσία, και εσχάτως ο,τι πολυτιμότερο έχει απομείνει στους χιλιάδες αριστερούς αγωνιστές και αγωνίστριες, η ηθική υπόσταση της αριστεράς".
"Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς και βεβαίως η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις σε σοβαρότατες πολιτικές και οργανωτικές αδυναμίες, μας οδηγούν σε μια και μοναδική επιλογή, την πιο δημοκρατική που διαθέτουμε: Να δοθεί ο λόγος στα μέλη του κόμματος. Και πρώτα από όλα η ηγεσία του κόμματος να κάνει τον απολογισμό της και να τεθεί υπό την κρίση τους", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
Ο Αλ. Τσίπρας γνωστοποίησε ότι ζήτησε τη σύγκλιση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, το σαββατοκύριακο. Εκεί, θα προτείνει τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου στις αρχές Οκτώβριου. "Ο Συνασπισμός, ένα κόμμα με κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες μπορεί να ξαναβρεί τον βηματισμό του, μόνο αν στηριχτεί στους χιλιάδες φίλους, στα χιλιάδες μέλη του", τόνισε.

Δημ. Βίτσας: "Θέλουμε συνέδριο ενότητας"
Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρης Βίτσας, σε δήλωσή του ανέφερε: "Θέλουμε ένα συνέδριο ενότητας και σύνθεσης για το ΣΥΝ, που θα δώσει και την απαραίτητη προωθητική δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να είναι πιο ανοιχτός, πιο δημοκρατικός, πιο αποτελεσματικός. Ένα συνέδριο που θα βάλει τελεία στην εσωστρέφεια, ένα συνέδριο αντίστοιχο με τις απαιτήσεις της Αριστεράς και της κοινωνίας".

2 σχόλια:

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

..Χρόνια Πολλά Αλέξανδρε,
σου εύχομαι από καρδιάς,
νάσαι καλά όπου κι αν βρίσκεσαι
τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο να μαδάς..
Α. Παπαρήγα
Υ.Γ 1
Α! καλά που το θυμήθηκα
δώστο και στον άλλο..
Υ.Γ 2
Ευχαριστώ για τις ευχές σας...
Να περάστε απ' το Κόμμα, να σας κεράσω περγαμόντο...

Ανώνυμος είπε...

πω πω ρηγμα στο ρευμα...