Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: synpolitisstagironakanthou@yahoo.gr

Επισκέψεις από 20-11-07

Κυριακή, 31 Αυγούστου 2008

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κοντομηνάς και το Βατοπέδι


Τις τελευταίες μέρες σε κάποιο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, ευχαρίστησε από καρδιάς τον ALPHA γιατί βοήθησε στην δημοσιοποίηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου.
Τις ίδιες μέρες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας, διατύπωσε τις ίδιες ευχαριστίες, σημειώνοντας παράλληλα το πέπλο σιωπής που σκέπαζε το σκάνδαλο στα μεγάλα τηλεοπτικά μέσα και στις εφημερίδες εδώ και ένα χρόνο, καθώς και την «αδιαφορία» που συνάντησε από το ίδιο του το κόμμα στην ανάδειξη του σκανδάλου.
Εν τω μεταξύ γράφεται και ξαναγράφεται ότι η τηλεοπτική ανάδειξη του –υπαρκτού κατά τα άλλα- σκανδάλου έγινε από τον ALPHA στα πλαίσια μετωπικής σύγκρουσης του ιδιοκτήτη του με τον Ρουσόπουλο, για αλλότριους λόγους. Λογικές σκέψεις, καθώς όλα αυτά που σήμερα εμφανίζουν στις τηλεοράσεις, ήταν γνωστά: και οι παραχωρήσεις, και οι αποχαρακτηρισμοί των δασών, και η απαξίωση της διαφωνίας των αρχαιολόγων, και η συμβολαιογράφος-γυναίκα του Βουλγαράκη με τον αδερφό της, και ο μοναχός Εφραίμ και οι σχέσεις του με τον Ρουσόπουλο. Και επερωτήσεις βουλευτών έγιναν ποικίλες, και γυναίκες καβάλησαν τα σύρματα και έσπασαν το άβατο –ακριβώς για να προκληθεί θέμα και δημοσιότητα- αλλά τίποτα, σιωπή ιχθύος.
Κι ήρθε μία διαφωνία ενός καναλάρχη με την κυβέρνηση, για άλλα θέματα και συμφέροντα δικά τους, να φέρει το δικό μας σκάνδαλο στην δημοσιότητα, προς εκδίκηση. Μήνες και μήνες, επερωτήσεις και διαδηλώσεις δεν το κατάφεραν. Αυτό καθ’ εαυτό το γεγονός της αδυναμίας των πολιτικών να αναδείξουν ένα μεγάλο σκάνδαλο –το μεγαλύτερο από καταβολής Ελληνικού κράτους κατά μία δημοσιογραφική εκτίμηση- είναι σκάνδαλο ακόμα μεγαλύτερο και όνειδος για την –ούτως ή άλλως- προβληματική Δημοκρατία μας. Η κατάσταση της αδυναμίας των πολιτικών και της παντοδυναμίας των ιδιοκτητών τηλεοπτικών μέσων, προξενεί λύπη και τρόμο για την ασφάλεια του πολίτη, της κοινωνίας και του κράτους.
Οι ευχαριστίες του Γ. Δραγασάκη και του Γ. Δριβελέγκα προς τον ALPHA αποτυπώνουν ανάγλυφα την κατάσταση.
Από παλιά υπογραμμίσαμε την πλήρη απουσία του ΣΥΝ στην ενημέρωση της κοινωνίας και στην υπεράσπιση του πολίτη μέσω της ανάδειξης των θεμάτων, είτε αυτά είναι σκάνδαλα, είτε αυθαιρεσίες της πολιτείας και των υπαλλήλων της. Η κοινωνία σήμερα ενημερώνεται και καθοδηγείται από την τηλεόραση και αν δεν έχεις δυνατότητα παρέμβασης εκεί, μάχες οπισθοφυλακών μόνο θα δίνεις, χωρίς αποτέλεσμα. Ένας Κοντομηνάς ή ένας Αλαφούζος, θα μπορούν να ενημερώνουν και να καθοδηγούν την κοινωνία. Έτσι είναι η κατάσταση δυστυχώς, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε αν θέλουμε να παίξουμε ρόλο. Ας ελπίσουμε ότι το έχουν συνειδητοποιήσει και θα πράξουν αναλόγως για να προλάβουν την εποχή και τον κόσμο που επενδύει και ελπίζει σ’ αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: